Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Üdv !

A gép csúcstávolsága kb. 600 mm, kb. 20mm trapézmenetű orsó a hoszszánon, egy svájci gyártmányú majdnem vadi új gép, most a pontos típust, nem tudom írni, mert nem a kamrámban van.  

Ehhez érdeklődnék, kész komplett vezérlés iránt, ha van valakinek. Motorok, vezérlőelektronika, táp esetleg nem szükséges, ha az nincs. Gondolom 2-3Nm-es motor kell hozzá minimum.

HJózsi

Egységcsomagot inkább összeállítani lehetne, viszont ehhez kellenének még adatok esetleg mérések, ill néhány szempont a részedről is, milyen motorokkal szeretnéd, milyen hajtás kialakítással, milyen költségkeretből...

s7manbs8

Köszönöm a választ, a gépről csináltatok majd méretet, képeket, stb. és a kiépítés lehetősége is jobban fog akkor látszani, hogy lehet csatlakozni a szánok orsótengely végeire, ilyesmi.

- bordáskerék, szíjak
 - léptetőmotor
 - meghajtóelektronika a motoroknak megfelelően

kb. ilyesmi csomag kell hozzá, most még méretek nélkül.

HJózsi

Megoldható ... mindenképp az áttételes megoldást javasoltam volna, de látom már eleve ez az elképzelésed ... Ha meglesznek a képek, írj direktben egy telefonszámot, szóban több kérdést kivesézhetünk a témával kapcsolatban...

s7manbs8

3k74cecek

Ezek nagyon hasznos információk.

000000000

Üdv!
Az esztergályos tankönyvet keresném. Az info bázisban nem elérhető. Tud valaki segíteni?

Motoros

000000000

Köszi szépen, de a pdf fájlra gondoltam volna.

000000000

Nem tankönyv ugyan és nem is pdf, de nagyon hasznos elméleti dolgokat feszeget a következő hely:

http://www.uni-miskolc.hu/~wwwfemsz/forgacs.htm

dg8n4i8x

Ez pontosan a fémipari alapképzés anyaga... a mi elsős szakmai könyvünk tök ugyanes voltalighanem... kezdőknek melegen ajánlott! jó anyag

000000000

Erről nem tudtam.
Nekem nagyon megtetszett, azért mertem ajánlani.

zc6b3g9pv

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni?
Vettem egy régi orosz barkács esztergát és jó lenne tudnni a cserekerék beállításait.
Még érdekelne az is, hogy a marógép összeállításának milyen tartozékai vannak.
Lehet, hogy az enyém hiányos.
Az előzó tulaj sem tudta.
Köszönöm a segítséget.

000000000

Üdv.
Van orosz barkácsgépem eszterga+maró szerelhető.
Tipus vagy fénykép kellene.
Az enyém 250 mm csúcstáv, 80 mm-es tokmány.
Marófeltétet a keresztszánra kell rögzíteni a
késtartó helyére.
Ferenc

4um5b65d

Nincs táblázat a gépen a cserekerék beállításokról? Ritkán hagyják le. Na persze lehet, hogy a gépkönyve írta és akkor bizony nehéz dolgod lesz...