Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

De ó, hogy ezt te írtad le, így nem kell nekem. Ha meg valaki beleköt az állításodba akkor az nem nekem fáj, igaz én is kiállok az igazad mellett. Sőt egy picit tovább is szövöm a történetet. Nem csak a tokmánynál nem biztosítja, hanem a csúcshoz közeli átmérőknél sem biztosítja, de ezt végül is elmondtad azzal, hogy csak ott fut ahol órázod, máshol nem.

4um5b65d

Jav: "De jó" - val kezdődik a mondat

000000000

Köszönöm a kiegészítést, pedig, hogy megörültem neki:-))) (eddig ugye kalapáccsl, rosszabb hangulatban kézéllel próbáltam bepofozni:-) )

4um5b65d

Jó lesz az a kalapács is meg a csapágyas is csak mindkét végét órázd a tengelynek és ha mindenhol ugyanazt látod az órán akkor nagy baj nem lehet belőle.

De van egy másik nagyon jó megoldás: Kiszereled az indikátor órából a fogaskereket aztán akármit is mérsz vele, a mutató meg sem fog mozdulni. Így már sokkal nyugodtabb leszel.
[#buck]

000000000

Látni vélem, hogy már nyugodtabb.

000000000

Az biztos:-))) (mindkettőtök részéről:-) )

000000000

(csak a sok szerelés helyett gyorsabb az órát nullázni a kalapáccsal:-) )
Hogy némileg ON is legyek... Az iso 10-es kúpba milyen más kúpok gyömöszölhetők bele, mekkora méretig (úgy éljek, egyszer valahonnan én kapartam elő egy táblázatot, amibe ezek le voltak írva, de nem találom...)

ztti28t3n

Üdv az Uraknak!
Kis segítséget szeretnék kérni: Adva vagyon egy E2N eszterga. Mivel a műhelyemben ezidáig nem volt kiépítve a földelés, úgy volt bekötve, hogy a 3 fázis ment a főkapcsolóra, a nulla pedig a gépvázra. Gondolom szülségmegoldás volt. Most egy FI relé segítségével kiépítettem a földelést (TN-C-S rendszer), természetesen ezután ez fog csatlakozni a gépvázhoz. De mi van a nullával? Lehet, hogy nem kell neki? Elvileg 3 fázisú gépeknél nem szükséges. Átnéztem a gépkönyvet (a file-tárban lévőt), de abban sem volt szó róla. Akinek van tapasztalata ilyen ügyben, kérem segítsen! Előre is köszönet!

robroy007

Kedves Szigma!

nem vagyok esztergályos, de lenne egy hozzávetni valóm az első megjegyzésedhez:

ha túl is nyomod a kelleténél, akkor lassan vissza veszed a terhelést, és amikor középen van akkor már úgyse fog a csapágy módosítani rajta mert akkor fogja éppen elengedni  a munkadarabot

az órázást akkor is el kell végezni tőbe, meg a végén

robroy007

szerintem max csak a gép lámpának fog kelleni, meg a hűtésnek, ha az 1 fázisú motorral van csinálva

ztti28t3n

Nem tudom. A szivattyú 3 fázisú, annak nem nagyon kellhet. A lámpa trafó primerje pedig 2 fázis közé van kötve, abból csinál 24V-ot (380/24V).

000000000

Bocsánat, ISO 40-es kúpba milyen más kúpok férnek bele, na.

4um5b65d

Nem kell neki a nulla !

000000000

Sziasztok! Szeretnék készíteni egy sárgaréz csövet ami 58mm hosszú,7.2mm külső átmérő és 6mm belső átmérőjű.Rendkívül fontos hogy a belső átmérő fusson a külsejével.Bármilyen ötletet szívesen fogadok az elkészítés módjáról. Előre is köszönöm

ANTAL GÁBOR