Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

A robbantott rajzon ez a tengely egyenes, a fényképen meg görbe S alakban ...

000000000

Na iiiiigen...Azt a tengelyt Makitáék egyenesre csinálták ám csak valamilyen - nem kicsi(!) erő hatására meggörbült. Egyébként kb 1 mm-es falú csőből van !  
Tehát, hogy ha megmérem a vastagságot a persely ép részénél, akkor abból kiszámítható az illesztés ?

A másik kérdés: a tengelyre a szerszámbefogó rézforrasztással van rögzítve. Hogyan tegyem át az új tengelyre ?  Azt egyébként rossz gázos csomagtér teleszkópból akarok szabni...

000000000

Az a teleszkópszár milyen? Tömör vagy csőanyag ugyanis ennél a típusnál meg általában a jobb gépeken egy felülről behelyezett hernyócsavar rögzítí a fűrészlapot.

000000000

Tömör. Úgy gondoltam, hogy a görbült szárról átrakom a befogót. Persze vágok egy rést bele, hogy a fűrészlap a megfelelő mélységig bele tudjon menni. Viszont a keményforrasztás már egy nehezebb kérdés.

000000000

Úgy látom nem értetted a lényegét a fűrészlap rögzítésének.A lap alulról beledug a befogóba majd 90 fokkal elfordít irányba és a rúdban lévő hernyócsavart felülről hosszú csavarhúzóval ráteker a lapra,ekkor fog megszorulni.Ez a garancia arra hogy nem fordul el és nem esik ki a helyéről.

4um5b65d

Keményforrasztás : klímásoknál vagy hűtőgép szervizeseknél.

000000000

Jaaa, bocs ! Ez ami a nekem van - a képen a vastagabb hengeres  rész -  belemarva egy rés és oldalról szorítja meg a lapot egy hernyócsavar. A fűrészlap befogó része pontosan illeszkedik a résben, hogy ne tudjon billegni.

000000000

Köszi ! És a másik válaszodat is. Megmértem, 2 millit simán mozdul 3. fokozatnál.

jani300

Kasznis vagy fűtésszerelő is megoldhatja .

w987wzmm

Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Szeretnék menetet vágni a patronbefogóra. Az anyaga, keményebb, mint a HSS anyag. Van olyan menetvágó lapka, ami vinné?

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/For_Sale/ER16/ER16_100_20.jpg" border=0>

4um5b65d

Próbáld meg piros szárú, K10-es jelölésű hagyományos késsel.
Többször kell élezned, de talán sikerül.
Ellenben nem hiszem, hogy keményebb lenne, mint a HSS.

w987wzmm

Szia!
Köszönöm a segítséged. Karcolás tesztet csináltam. Nem karcolta meg a felületet. Lehet, hogy határeset.  

4um5b65d

Ha hozzá tudsz jutni Orosz késhez akkor azzal próbáld elsősorban.
Annak fekete a szára, piros csíkkal a végén és szintén K10-es jelzéssel fut.
Ez voltaképp ugyanaz, mint amit az előbb írtam, csak tesznek még bele a lapka anyagba sót-lisztet-élesztőt, aztán ezektől qrva jó lesz a kés. Az orosz hagyományos kések nagyon strapabírók.

Csuhás

Alternatív ötletként esetleg meg tudnád keményfém fúróval fúrni a végét, majd menetes végű hengert ragaszthatsz a furatba.

w987wzmm

Szia!
Ez a másik alternatíva. Belül üreges... bele is lehetne ragasztani valamit, amibe menetet lehet fúrni.