Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

" tesznek még bele a lapka anyagba sót-lisztet-élesztőt"
És nem 'borsos' az áruk sem![#eljen]

4um5b65d

Hát persze, mert borsot nem raknak bele. :)))

Ellenben lapkánként 2 pitbull biztosan kerül bele, attól harap annyira.... :)

4um5b65d

Valaki(k) , légyszi....

Küldjetek már pár fotót régi poliamid (danamid) rudakról esetleg lapokról aminek a felületén látszanak azok a jellegzetes durva öntési hibák.
Nem találok itthon már ilyen matuzsálemet.
Esetleg ha egy gyufásdoboz is mellékerülne az arányok láthatósága miatt. A Turning-ra menne az anyag...

4um5b65d

Ja , és még valami az "öregekhez".
A bonamid szó kinek ismerős ?

ANTAL GÁBOR

nekem ismerős. Pofon egyszerű a megoldás : olyan poliamid amit a BOrsodi Vegyi Kombinátban gyártottak . ( Kazincbarcika )  ( nekem talán lesz olyan rapacskos )

VighLajos

Nekem is ismerős!
Még Kazincbarcikán, a 70-es évek végén gyártottak nekem ilyenből egy objektív-fordító gyűrűt. Egy toldat, 49x0.75 és 42x1-es menettel a két végén.
Felpróbáltam, jó volt.
Pár hónap múlva nem tudtam becsavarni a gépbe. Nagyítóval végignéztem a menetet, látszólag nem sérült meg.
A légnedvességgel változtatta a méreteit.
[#falbav]

4um5b65d

Milyen színű volt ?
Az anyag megnevezést ismerem, de sosem volt még a kezemben (tudomásom szerint).
Volt régebben valami barna színű anyag is, de nem tudom, hogy ez lehetett e.

000000000

Sziasztok! Keresek Tos S32 esztergagéphez gépkönyvet. szkennelt,fénymásolt is jó lenne.

VighLajos

inkább sárga volt, kissé hasonlított eme fórum sárgájához, csak világosabb.
Bonamid, Danamid, egykutya...
A lyukak mennyiségétől függött a kilónkénti ára.
Nagy szívás, ha az utolsó fogásnál előkerül egy borsó méretű légzárvány.

zozo

Ez jó, hogy mindenki másképp emléxik a bonamidra.
Az én emlékeim szerint szürkés volt és olyan pöttyös mint a tarkabab :)   -akkor ennek mi volt a neve.  
Ilyen zárványos danamid darabokat pont tavaly dobáltam ki, de azért szétnézek még én is, tán van félredobott alkatrész is ilyen lyukas valahol.

svejk

Kellene nekem 158 mm hosszú átm. 88/83 mm-es acélcső kívül-belül legalább esztergált felületi minőséggel.
Gondoltam majd valami vastagfalúból esztergálok.

Hogy is fogom én ezt kivitelezni???

Gondoltam először a belsejét aztán tányérral és csúccsal megtámasztva a külsejét.  
De egyre jobban az az érzésem, hogy  hanggenerátor lesz belőle. :(

279nwbpsa

Majd gyömködsz rá ólmlapot,mint ahogyan az itt látott videók egyikében tették... :)

nvnshmpmn

Nemrég kellett csinálnom hasonló átmérőjű csőből, de csak 25 mm szélességű gyűrűt. Valami tartó lett belőle, csomagolópapír tekercseket tettek bele. Ráhegesztettem kettőt egy laposvasra, arra két neodínium mágnest. Úgy tették fel a hűtőszekrény oldalára egy üzletben. Szóval olyan dísztárgy szerű dolog lett. A gyűrű közepére még egy 3 mm széles kis beszúrást tettem, díszítés céljából. Jó nagy szívás csinálni, mert rezonál, mint a hétszentség. Az a baj, hogy a mi gépünk bábja nem elég nagy hozzá, nem fér bele.

svejk

Már gondoltam rá, hogy kinyomom a belsejét PUR habbal, amikor a külsejét esztergálom :)

Biztos lehet a fogással és fordulattal játszani...

andrasbsl

Segítségeteket szeretném kérni. Tudatlanságom szürke foltjait színezgessétek azzal hogy eláruljátok hogy lehet ezt szétszedni...Sz olajzócsavaron kívül semmi nincs rajt ami bonthatónak látszik.

http://kepfeltoltes.hu/130223/DSC02319_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>