Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ehh, dadog a billentyűzetem.

000000000

Maradok a kúpnál, 20-30 méter mélyen vakon beletalálni is művészet a csőbe nemhogy ott megfelelő mélyre dugni bele valami kónuszt. A  gyári tőrök is ilyenek, sőt kívülről bevezető harang is van körülöttük. Kész csoda így is ha kipecázza az ember a csövet lentről, sűrű iszapban történik a fúrás, tehát szószerint vakon érzésre koppintásra mert a cső nem nyílegyenesen áll, és a mélységet is csak sejtjük.

000000000

A szegnyereg eltolással teljes hosszban tudnék esztergálni, és még a menetet is rá tudnám vágni ?
Mivel kéziszán elfordításnál kúp az lesz de a menet még nincsen .

HJózsi

http://www.youtube.com/watch?v=WRznOOpCaNg&NR=1&feature=endscreen" TARGET=_fnew>Tokmány szabályozás... sajnos nem minden szavát értem, pedig jó pár évig tanultuk ...

keri

Igen.
Ugye ha a szegnyereggel odébb viszed a tengely végét, akkor az így esztergált kúp, késnél lévő palástja továbbra is párhuzamos marad a kés elmozdulás vonalával, így használhatod a vonóorsót a menet esztergálásra.

keri

Na hogy ti is röhögjetek, leírom.
Adapter gyűrűt esztergáltam műanyagból egy makróelőtét lencséhez a fényképezőgépemre. Belül M43*0,75 kívül M58*0,75-ös  menet.
Namost ilyen finom menethez csak egy furatkésem van. Semmi gond, beraktam hátra, meg is esztergáltam a menetet, próbálom rátekerni, a p***ba bal menetes lett.

Kiderült, hogy a főorsó forgás irány mellé a vonóorsó forgását is megfordítottam hogy "jó" irányba menjen a kés [#idiota]

000000000

A "lapka" az kő szabályozó gyémántból készült ?

HJózsi

Azt kérdezed, ami a 18:01 percnél van? Azok ipari gyémát v. CBN betétes lapkák furatkésbe fogva...

HJózsi

A bolhapiacokon általában lehet kapni ..

000000000

Igen, arra gondoltam. Köszi ! De gondolom, hogy mással is meg lehet csinálni, nem fontos CBN lapka ??....

Motoros

Azon túl, hogy a fúrónak spéci köszörültnek kell lennie...keresztél legyen kiszedve....célszerű még a munkadarabot 90 fokonként forgatni  mondjuk 10 mm mélységenként.

8j72w5ff0

Húúú! Nem is tudom mit mondjak.. Köszönöm a nagylelkűséged és élek az ajánlatoddal, mivel a 1,5 modul nekem megfelel.
Még egyszer köszönöm, és akkor fölveszem a kapcsolatot ZOZO fórumtárssal.

8j72w5ff0

Tisztelt ZOZO!
Mivel Szatmári fórumtárs nagylelkűen átengedte nekem a fogaskerekeket, bátorkodtam e-mailben felvenni a kapcsolatot.  
Üdvözlettel:
lkiss

zozo

Rendben Laci, Szatmári György kollégánk nagylelkűsége folytán immáron a tiéd.  
Email megérkezett.

Vetesi75

Gondolom egyetlen munkadarab sok kis furattal, tehát fúróperselyes készülék kilőve.
Én függőleges marógépen fúrnám. Fixen lefognám az asztalra, pozícióra állnék, 3,15-ös központfúróval bekezdenék, szerszámcsere és átfúrnám 4-essel. Utána következő pozíció, csere, bekezd, csere, fúr, stb.
A bekezdés és a fúrás között megmozdítani a munkadarabot szerintem az egyik legrosszabb megoldás, mert képtelenség visszatalálni a kiinduló pozícióba és már keresztbe is lesz fúrva az.  
Bő hűtés, megfelelő fúró és futáspontossága, kis előtolás - de szerintem Nálad ez nem kérdés..
Laslie elmerítős technikája tetszik, csak ahhoz szükséges egy megfelelő edényzet.
A C45 inhomogenitása is tud meglepetést okozni, de azon csak a hőkezelés segíthet.