Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nemet semmire sem kell mondani, csak előre szólni kell, hogy azért ennek költségei is lesznek.
Persze az is számíthat, hogy ki mennyire van ellátva munkával.

s7manbs8

Ti mivel foglalkoztok ? Adatlapból nem derül ki.

4um5b65d

Sokan nem tudják, hogy egy adott munka kb mennyi időráfordítást igényel.
Többször bejönnek olyanok akik hoznak egy eszméletlen bonyolult kis fél maroknyi méretű fröccsöntött alkatrészt ami el van törve.
Mennyiért csinálnám meg ?

Mondom én ezt nem fogom megcsinálni, mert ehhez cnc gép kellene és még annak sem egyszerű. Saccra 3 óra mire a CAD rendszernek megmondod, hogy mit akarsz + a gyártás...

Mire a tag: Azt hittem egy sörért megcsinálja...
Erre mit lehet mondani.

zozo

Sejtheted, hogy első körben a táskásoknál és kellékeseknél kérdeztem,hogy van-e nekik ilyen rossz, de nem volt.  
Az a helyzet, hogy van egy szolgáltató üzletem és a 30 év alatt vevőink megszokták, hogy mindent meg tudunk oldani. Ezért kénytelenek vagyunk olyan munkát is elvállalni, amin alig van pénz, mert az emberek visszajárnak oda, ahol segítettek korábban rajtuk. Más munkán meg majd visszajön a különbözet. Ez hogy mennyi legyen az órabér, azt meg sajnos emiatt is személyre kell szabnunk. Egyre inkább. 10 éve 6-an dolgoztunk, ma 2-en vagyunk.

Szedlay Pál

Bocs, ha eddig nem derült volna ki én fogtechnikus vagyok.

s7manbs8

Most, hogy mondod, valami rémlik, csak valami nagy vasszerkezetekre gondoltam, hogy olyasmit akarnám mikronozni ...

keri

Nem arra mondta, hanem arra hogy a kínai árral nehéz versenyezni, mert azt szokták meg, és nem tudják mennyi a költsége egy darab legyártásának.
Anyagilag nekem úgy nem éri meg hogy magamnak csinálom szabadidőmben, amiért csinálom mert érdekel, élvezem, és tanulok vele...meg az egyedi dolgok esetén azért mégis megéri :)

Szedlay Pál

Ilyenkor szoktam azt mondani ami nem sértő, most annyira túlterhelt vagyok, ezt nem tudom vállalni talán legközelebb.

zozo

Küldhetjük a fogaskerekeket fogpótlásra?[#nyes]

r2u4n063m

A környéken a gyújtáskapcsolómat is ti vállaltátok helyrepofozni, pedig előtte voltam pár veszprémi szolgáltatónál, mert azok útba estek. Én is jobban preferálom az olyan helyet fogyasztóként, ahol nem csak a polcról tudnak leemelni valamit, hanem megoldják a problémámat.

Szedlay Pál

Érdekes ember vagy, egy szavadat sem értem, de ez számomra nem nagy baj.

Szedlay Pál

Ez csak pénz kérdése nálam, ha sok van küldjed.

zozo

Régebben vagy 25 éve, beestem egy fogtechnikus műhelyébe. Ott szétnéztem és maréknyi kacattal jöttem ki tőle.
Az első gravírozó gépembe tőle hozott gömbfejű marót tettem és egész jól működött. Büszke voltam a vágókorongokra, kis marókra, nagyon tetszettek.
No meg a fém tetszett, ami 150 fok körül olvadt.
Ez egy nagyon szép munka.

Szedlay Pál

Azt a fémet úgy hívták, hogy melott.
Húzott koronákhoz használtuk, már talán nem használja senki. Ez a technológia a multé.

7cim5mm0

Szervusztok!
Valaki tudja-e esetleg, hogy Budapesten hol lehet korróziógátló zsírt, vagy olajat beszerezni kisebb tételben? 2-3 kg kellene, a zsír volna a megfelelőbb.