Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Kis huncut, akkor miért írtad, hogy "árazzátok be" [#crazya]

Mennyi idő volt a végén?

Szedlay Pál

4 órára 6000Ft számlával Te ezt reálisnak tartanád?

4um5b65d

Átmérő 3,5-ös a furat , nem M3,5 !!!
Egyébként valóban sajtolják a csavar véget, ha már rajta van az alátét.
Azt el is felejtettem mondani, hogy a csavar menete és a tárcsa homlokfelülete derékszögben kell állnia egymással mikor ráperemezik.

laca

Én úgy gondolom, hogy egy fodrász órabérét illik megkeresni egy igényes szakinak is. Az én fodrászom 12 perc alatt ledúrja a fejem, elkér 1000 FT-ot, számla nélkül. Az 5000 Ft nettó. Másfél órát megsaccolok a munkára, akkor adott az ár.

4um5b65d

Az egyelőre titok.... :)))

Szedlay Pál

Ma volt nálam két kollégám. Megnézték hogyan dolgozunk. Amit az alkalmazottam megcsinált 32 perc alatt az náluk 1,5 óra. Nem mindegy ki áll a gép előtt.

zozo

Azzal a feltétellel reális, ha elfogadom, hogy nem lehet normális árat kérni érte. Gondolom ilyen kis tételt egy magányszemély kérhet csak.
Cég részére min. a duplája lenne a reális.

zozo

Ja, vettél a csavarboltban kész alátétet hozzá :)

zozo

Én egyébként 3-4ezer Ft/óra között szoktam számolni, hozzáteszem áfamentes vagyok.

Szedlay Pál

Elfogadom, szubjektív, ki, mit tart reálisnak és kinek mennyi az órabére.
Láttam már gépkezelőt dolgozni 120.000Ft nettóért és 500.000Ft ért is dolgozni. Persze a kettőt nem is lehetett egy napon összehasonlítani.

4um5b65d

Ezt én sosem néztem, hogy magánszemély vagy céges munka.
Van egy óradij és van egy gyártási idő.
Ennek a szorzatát fizeti.

Ebből ki-ki vérmérséklete szerint engedhet ha visszatérő megrendelő, bár én nem szoktam engedni az árból, inkább eltekintek egy esetleges sürgősségi felártól, vagy előbbre veszem a munkáját, tehát valamit kapjon azért mert visszatérő. De ha első megrendelő akkor sem "büntetem" egy nagyobb árral.

Jelen esetben céges volt a megrendelő.
Dekor műhely szerszámzata.

zozo

Nemrégiben hoztak egy női táska fül vagy nemtom mit rögzítő görgőt, hogy csináljam meg rézből.
D22x4,5-ös befoglaló mérete volt, M3-as menettel, kivül domborítva, belül könnyítve, aztán polírozni kellett. Másfél óra ment rá. Ilyenkor mit kérjen az ember?  
Példának mondtam, hogy nem lehet mindig szorozni az óradíjjal.

4um5b65d

Na de hogyan ?
Hétfőn reggel 3 , péntek délután 4 ???
:))

keri

Miközben a kínai óránként 20ezret fosik ki ebből...na ez az a munka amire azt kell mondani: NEM :)

Szedlay Pál

A kérdés az, van-e olyan munkád amivel pénzt tudsz keresni, ha van, ezt elhajtod a .....
Ha éppen nincs, akkor szabadidődben elkészíted a két szép szeméért, vagy amennyiért éppen akarod.