Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Csuhás és PSoft köszi a válaszokat, sokat segítettetek :)

fpm64xtbb

Holnap megnézem meg van-e a vödörben amibe a régi alkatrészeket kiszoktam dobni,ha megvan lefényképezem neked egyszerű az egész.

000000000

Köszi, az jó lesz! :)

fpm64xtbb

Űllésen gyártja egy jóember ha kell tudok tel számot is szerezni.

000000000

magunk akarjuk legyártani, azért érdekeltek ezek az infók :) (szerbiában 80-100eu egy ilyen esztergálás :S )

zozo

Svejk, tudod te azt.  Milyen anyagokról van szó?
70mm hosszban egy század is sok lehet, ha acélról van szó. Melegíthető-e? -ha igen, akkor melegen rárakni és levenni. De elegánsabb lenne csavaros rögzítésen gondolkodni, ha megoldható, vagy kúposan összetolni a két darabot. Az is frankó lenne, ha axiálisan fúrnál menetet bele, a két átmérő találkozásánál. Ék is lenne a csavar, meg rögzítene is és könnyen bontható.
Persze a lehetőségeket te ismered...

4um5b65d

1 századdal már jókorát lehet szopni ekkora hossznál, főleg ha összerágnak a felületeid.

svejk

Zsugorkötés, tehát azt hittem egyértelmű hogy melegítve a külső 8 mm falvastagságú rész.
No majd Sz.József előkerül és megmondja a tutit.

svejk

Ja, persze acél-acél ez lemaradt.

ANTAL GÁBOR

béta = 0.011mikron/celzius mm. Vagyis 154 fokra tágulna 1 századot  
De én Loctitével ragasztanám . Akkor nem kell túlfedés csak néhány beszúrás a csapon. Melegen azt is szét tudod szedni. Bescanneljem a gépelemek könyv megfelelő oldalait?

zozo

10telettel idéznék a szakirodalomból: [#buck]

A zsugorkötés kialakítása.
Zsugorkötést kétféle módon hozhatunk létre:
- sajtoló illesztéssel,
- zsugorodó illesztéssel
A sajtoló illesztés esetén az alkatrészeket kenőanyag alkalmazásával sajtoljuk egymásba  

A zsugorodó illesztés esetén az alkatrészeket különböző hőmérsékleten, erőhatás nélkül
toljuk egymásba  

Tehát a zsugorkötés nemcsak a melegítésest jelenti.

svejk

[#worship]
Az előkészítés méretügyileg ugyan az?

svejk

Ha 1 század, akkor ragasztva lesz.  
Ilyen hosszon nem tudok itthon ilyen pontosan esztergálni, főleg nem furatban.

keri

Ja, olyan nekem is van. Finomabb kellene az enyémhez.

Sz.József

Ha a furatot tudod dörzsárazni az már fél siker... :)
Azután már csak az ellendarab van hátra...