Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

robroy007

valaki nem tudja a 2313 anyagjelölés mi is pontosabban??

lemez alakító szerszámok készülnek belőle (de nem kizárt a fröccsöntő sem) edzhető kéreg edzhető ahogy meséltek róla

RogerCo

Erre a kérdésedre lehet itt megtalálod a választ.
Ez tavaly, vagy tavaly előtt lett összegyűjtögetve:
37
Eszterga fõorsó végzõdések rajzai, méretei
Rövidkúpos, hosszúkúpos, és menetes
rferi, és Csipi képei
http://data.hu/get/4634257/eszterga_foorso.zip

fpm64xtbb

a szorzó a lakatosoknak való :)

000000000

Ez a verzió első körben kizárható volt mert mindenhova oda volt írva külön az élletörés és csak egy helyen volt így jelölve. Az is egy olyan levegőben forgó részen volt tehát csak egy az "el ne vágja az ember kezét a sorja" élletörés kell oda azaz 0,5x45° gondolom az előtte lévő "3x" az véletlen tévedt oda. Szóval nyilván elírás lehetett mint a másik csapágyméret esetben. Ezeket a rajzokat egy Nálam jóval magasabb szellemi kvalitású ember rajzolta. Én magam csak gépésztechnikus vagyok de Én ha kiadok a kezeim közül egy rajzot. Többször is átnézem hogy ilyen hibával rajz ne kerülhessenek ki. Az illető nagyon elméleti szakember és ez nagyon látszik az alkatrész beméretezésén. Mivel nincs gyakorlata az illetőnek így nem tudja hogy működnek a dolgok a valóságban nem a fehér asztal mellett...

s7manbs8

AtTiny2313 az egy processzor ...

zozo

"XY 0 -0,025. Gondolom csak elírták az előjelet"

-ha valami böszme nagy csapágy, akkor jó lehet.

0uuaaky4s

Nézd meg a www.boehler.hu alatt. Itt ilyen számu acél nem található. Van viszont M200 1.2312 és M201 1.2311 jelöléssel műanyag alakító szerszámacél.

sasi

Csak 2312 (K100), 2314-et (X13T6) találtam, mind a kettő ötvözött szerszámacél.

0uuaaky4s

A lemezalakító szerszámokhoz K110 az az K jelü anyagok a legalkalmasabbak.

0uuaaky4s

Sasi! A K100 az 1.2080

sasi

Ha ez a szám Werkstoffnummer, csak lemaradt az eleje (1.2313), akkor 21CrMo10 a neve, melegalakításhoz való szerszámacél. Régi NSZK acél, nincs ekvivalense.

sasi

A 3212 jelű acél egyik ekvivalense a K100-as.

zozo

Fiúk, Újpest-Angyalföld területen tudna valaki vállalni kis esztergályos munkát egy modellező kollégának? Fotós felszereléshez kellene egy anya neki. Privátban megbeszéljük a többit.

2f428kduf

Csak le ne szóld a gépésztechnikusokat. Magam is az vagyok, és elég nagyra tartom ezt a "mesterséget", szemben a fehérköoenyesekkel. Az van amit írtál, többnyire messze vannak a valóságtól

zozo

Szintén zenész, 1972 Szombathely Latinka S. Gépipari technikum. Járt még oda valaki? :)