Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

A mi kúpunkon meg....

A © KoLa tudja,hogy milyen menet van.[#finom][#vigyor2]

iy567t72g

Igen, ezt tudom. Több helyen gyártották.
Viszont gépkönyvön kívül nem találok semmi szakirodalmat, leírást róla.

KoLa

Tetszik a színe a gépednek!
A hobbi fogaskerékgyártás új távlatokra meredez![#eljen]
Kéne egy videó a folyamatról, mert így a külföldiek nem értik!
Sokszor tapasztaltam (talán 3x)hogy egy nem mechanikai szakember milyen könnyen old meg 2órás problémákat 10 perc alatt, józanésszel!
[#taps][#taps][#taps][#worship]

Pilot001

Aktuális eszköz :)

Gondolom a főorsó ebben olyan mint a másik gépben talán. persze lehet épp olyan de mégse teljesen. mindig bűvöltek valamit...

http://aq.uw.hu/ean1000.jpg" border=0>

KoLa

Ezek különleges menetek! AS szabvány!
ahogy sikerül![#nevetes1]

jani300

Ezen menetes a tokmánytárcsa felfogása . Nekem is ez a típus van .

Pilot001

Ehhe ... ezek a hátlap menetesen van fennt. pont most csinált fater egy új hátlapot kb ötödiket már mer épp ami van sose jó ahhoz amit vesz vagy van polcon pluszban. Persze öntvényből amit má vagy 10 éve tárolgat.  

Én meg csak 3 luka fúrtam rá CNC vel azt kész.

PSoft

Ahahh...!

Én is szoktam lapozgatni ezt az AS szabványt.[#wink]

s7manbs8

Lehet onnan vette az ötlete, illetve a fejében elhomályosodott a dolog, mikor a trapéz menetes orsóra hogy szoktatok menetet vágni, ott is hasonló a dolog, meg melegíteni is szokták, nem rég mutatta azt is valaki, satuba befogva 2 félbevágott csövet, amit melegítve.

De így szoktak a jó ötletek keletkezni , hogy valami szokatlan formában átalakul a fejben és kipattan egy ilyen jó ötlet, amit nem lehet elégszer dicsérni sem, én is beállok, azok táborába.

s7manbs8

Ismerek valakit, akinek ilyen miatt áll a gépe szerintem vagy 6-8 éve, és még azóta se lehet megcsinálva ez az alkatrésze, lehet szólni kéne neki, hogy van egy megoldás.

KoLa

A legtöbben ezt teszik! jó az hogy van ez a sokféle menetszabvány, de elég ha van hozzá táblázatunk hogy kilessük belőle az előgyártmány méreteit!
Ha egy 2-s menetemelkedést furatba elkészítünk kaliberhez OK-re és még egy tizedet kiveszünk már lötyög de mit számít ez ha szorítókötést akarunk!vagy kúpos vízvezeték csatlakozást, vagy hidraulika csatlakozásokat készítünk!
Mindíg az adott feledathoz a legjobbat kell készíteni! a sorozatgyártás az más!ott meg is kell tudni ismételni!
Ezért is van ez, az, ahogy sikerül, mert legtöbbször nem a mikrometer-hez készítünk orsót!viszont a járatos meneteknél, nincs nagy gebasz, ha a menetemelkedés 5%-t tévesztjük átmérőben, akkor az még jó!

jani300

Műhely gyakorlatok  I , 323.OLDAL .
"EA jelentése: eszterga, 170mm a csúcs ágyfeletti magassága "
Ebből arra következtetek hogy a csúcsmagasságot jelenti az A .

jani300

Már megint balfékül fogalmaztam .
Az A azt jelenti hogy a 170 az ágyfeletti csúcsmagasságot jelenti .
Na ezt most jól megmondtam  :)

KoLa

Nekem EU 175 az ágyazat fölött átm 350mm fordul el!
E400 az ágyazat felett 420mm fordul el!

jani300

De az E400 csúcs magassága nem 200 ? El ne mond miért fordul el nagyobb .
Egyébként kérdezte mit jelent az EAN jelölés .
30 valahány év után emlékezem mintha ott írták volna .