Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Pilot001

Lehet épp az N betű meg norton lehet :) de aztán lehet tökre más.
Bár sok másik gépnél meg EM egyetemes marót jelent, szóval jó kérdés EAN mi lehet.

jani300

De mire kell ez neked ? :)

000000000

Muti már ezt a beírásomat, szerintem keversz valakivel, és fröcsögsz kínodban, ahelyett, hogy végre leszállnál a magas lóról, és belátnád hogy megint tévedtél.

iy567t72g

Pusztán csak a kíváncsiság hajt, hogy ismerjem az esztergám teljes nevét  :-)

4um5b65d

Emberek !
Emlékszik valaki arra, hogy Tibor45 mérnök úr úgy 1 éve a 0,8-as szorzóval kapcsolatban több hozzászólást is megejtett ?
Ha valaki megtalálja akkor "email nekem".

jani300

Ja az más  :) Persze én se tudom  .

Sz.József

Nagyon guszta kis gép lett belőle az első fotóhoz képest.
Ha jól emlékszem egyszer el akartad adni. (?) Rosszul emlékszem, vagy meggondoltad magad?
Szinre festés előtt használtál alapozót? Ha igen milyet?

fektiforg

jani300

Nem is igaz , nincs is váltója  ! :)
(Svejk ! Meg ne sértődj  :) )

Pilot001

Feterom még úgy 1980 ban szerválta az EAN 1000 es gépét ami úgy 1960 as évek elejéről van. gépkönyve se van. van hozzá szerintetek ? Esetleg főorsó csapágy valakinek hozzá ???

Miki2

Leslie!
Te gyakoró szakember vagy, Tíbor pedig egy örök elméleti ember.
A kettő mindig nehezen fért meg egymás melett.
Gondolj arra, mit tettél (gondolom velem együtt) mikor okoska odajött a gép mellé, és meg akarta magyarázni, hogyan kell forgácsolni.
Illedelmesen végig hallgattuk, majd legyintve folytattuk a munkát, és csináltuk úgy, hogy jó legyen.
A gyakorlatban sok minden nem úgy működik, ahogy azt az elméleti szakemberek gondolják.
Bár mostanság egyre többször igyekeznek a gyakorlati tapasztalatokhoz igazítani az elméletet.

Pilot001

Menet....

Házon belül faterral úgy szoktuk hogy M10 alatt X0.8 aztán felette meg menet emelkedést levonjuk az átmérőből. Papíron már minden méretnél emelkedéssel számolnak asszem.

Miki2

Még egy gondolat.
Tíborról tudjuk, hogy nagyon jó elméleti szakember.
Egyetlen kicsi hibája, hogy Ő sem tudja kimondani ezt a pár szót: "bakker, ezt eddig nem jól tudtam".  

Sz.József

Mondjuk azok az üres fehér reklámfelületek nekem nem jönnek be, de hát nem én műhelyemben van a gép... [#smile]

jani300

Bajonett záras (eurófejes ?) főorsóm van csapággyal együtt .  Az első csapágya nem olyan mint a menetesé azt hiszem de lehet van olyan csapágyam is . Ha érdekel kedden megnézem .