Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem az a baj, hogy Tibor próbálja kijavítani a "20 év alatt sem kijavított hibáimat", hanem az a baj, hogy a Tibor úgy 1 évvel ezelőtt még a 0,8-as szorzóval próbálta meg a közönséget okítani ugyanerről a magméret kérdéskörről. Mostanra sokat fejlődött, mert előállt egy elméleti matematikai képlettel. Ezek szerint 1 évvel ezelőtt vagy tudatlan volt a témakörben , vagy hazudott. Persze most majd azt hazudja, hogy ilyenről szó sem volt.  
Minden esetre Tibor hozzászólásaira úgy tekintek, mint a húslevesben a petrezselyem gyökérre. Színesíti a levest, de ahogy meglátom azonnal kib..szom, mert rossz az íze.

4um5b65d

Szegelgetek megemlítette, csak nem nevezte nevén.
Aki értette értette, aki nem nem. :)

000000000

A 0.8 nekem is zavart okozott. Szóval, elhittem. Az M6 -nál voltak gondjaim. Beletörtem pár menetfúrót, ha keményebb anyaggal próbálkoztam.
A finom menettel soha nem volt bajom, mert ott és is a menetemelkedést vettem alapul.
Ha a menetet csavar, meg anyaként alkalmazzuk, felesleges sokat görcsölni vele. Gondolom, ezért lazább a tűrés a metsző fúró páros esetében.
A magmérettel való erőlködése tényleg szánalmas volt.
Na mindegy.
Én nem vagyok gyakorló esztergályos. Még esztergályos sem.

Szerintem a többség elfogad téged etalonnak a témában. Nem alaptalanul.
Tibor, meg legtöbbször, csak szőrszálat hasogat.

Sz.József

Ige, tudom, csak azután mindenki a magméretet lovagolta meg 3 század pontossággal és már is indult a lavina...
A magméretnek van egy tűrése... és slussz...
Azután már csak a középátmérőre kell oda figyelni, hogy ha azt akarja valaki, ne "lötyögjön"...
Egyébként, ha elég nagy a magméret (felső határos), akkor nagyon el kell bacarintani a középátmérőt, hogy "vigye magával" a magátmérőt...

4um5b65d

Akkor bizony Te sem tudsz menetet készíteni, mert nem egyezik Tibor elképzelésével. :))

No de örüljünk, hogy Tibor tud , legyen ez nekünk elég. Más meg mindenki hülye, még akkor is ha már 100 ezer menet van a háta mögött.

Pilot001

Hi !

Én csak tippelek :
EAN: Egyetemes AN  
:)

Pilot001

De lehet még

Esztega AN

fektiforg

Tanultam ezen a fórumon , csak nem forgácsolást !
Még Tibor45 -töl is! Te csak csináld úgy a meneteid ahogy leírtad még 60 évig, mert úgy jó, szerintem !

4um5b65d

Javítva:

Neked szól.

Szegelgetek megemlítette, csak nem nevezte nevén.
Aki értette értette, aki nem nem. :)

Sz.József

Sejtettem, hogy elcímezted...(ez legyen a legnagyobb bajunk)
Gondoltam, Szegelgetek is erre célzott,(közép átmérő) csak nagyon pici volt az ábra.[#smile]

Miki2

A géped nagyon szép lett.
Azért én az eredeti burkolatokat hagytam volna meg.
A fogaskerék készítés nagy ötlet.
Már kergetem a vasat pár éve, nem jutott volna eszembe.

000000000

Na egyre jobb ez a Fórum!:(
Van egy idevonatkozó szabvány, világosan le van írva D1=d-1.08253*P. Ez egyeseket hidegen hagy, és nagyvonalúan nekik az 1.08253 = 1. Miért is? Csak, mert 20 éve így csinálja. Remek, a Hobby CNC-s mester felülírja a matekot!:)))) A szokásos bólogató szekértábor pedig megtapsolja, és isteníti a Fórum esztergályosát! Én meg itt állok megint, mint a hülye, buta, kekeckedő mérnök.

Szuper gyerekek, csak így tovább szép kis országban élünk, termeljétek a csavarokat, és veregessétek egymás vállát, milyen igazi csavarszakértő szakik vagytok!:)

Megjegyzem: Egy példás reagálású ember volt itt, Sz.József, aki a #25392-ben megértette mondandómat.

iy567t72g

Az "E"re nekem is volt ötletem, de a többi??? :-)

4um5b65d

És a nullanyóc, az hová lett ?
Elvitte a cica ?

Sz.József