Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Amit leírtak már itt előttem, hogy a menet a valóságban szinte csak a fokban egyezik az elmélettel, menetárok rádius, stb...

svejk

Pedig Zozo Koma, Te sem vagy mai gyerek! :)
Szerintem még nekünk is megemlítette a középiskolás könyv, de valóban nem használtuk.

VighLajos

A helyedben ezt az "Adok-veszek" rovatba raknám...
A fórumtársak belemerültek a szögfüggvények világába, vagy a sötétségébe?

sufnituning

Mondjuk nincs annyi időm, hogy sorozatokat nézzek ilyenből, mert helyette dolgoznom, vagy pihennem kell, az adott filmben egyetlen utalás nincs arról, hogy ez muzeális darab lenne, mindössze annyi, hogy hogy modell motor szívó és kipufogógáz szelepéről van szó és azt ezüsttel forrasztja ürgénk.

sufnituning

bocs, Neked ment volna az alábbi válasz. szia

zozo

Ja, az is csoda, hogy még emlékeink vannak a szögfüggvényekről :) Épp ma délelőtt akadtam rá az oskolás logarlécemre, olyan jól elnosztalgiáztam rajta. Eszembe jutott a padtársam, mondja a tanár, told ki, 3x8, -erre azt mondja 23,9  :)

9pk59nuy

Megtörtént eset, hogy az előadó a nagy demoléccel (ami lötyögött), kitolta 2x2-t, de belebonyolódott a feladatba meg a nagyságrendekbe, és azt mondta, hogy az kb 3,95

fpm64xtbb

bakker napokig semmi erre délután kint vagyok a műhelybe mire bejövök repkednek a számok és a pythagoras tételek pedig csak fel kellett volna lapozni a "Gépipari csavarmenetek" 96 oldalát és ott a megoldás.

jani300

Úgy túl egyszerű :)

9pk59nuy

A táblázat mit javasol?

fpm64xtbb

9pk59nuy

Lelkük rajta !

4um5b65d

Baszki, itt meg mi van.....

Valaki vegye már elő a "hátultáblázatos" tolómérőjét és nézze meg az M6-os menethez mit ír magfuratnak.
Annak is 1-es az emelkedése akárcsak az M19x1-nek.

Ha a többit is megnézi azonnal kiderül, hogy csak le kell vonni a menetátmérőből a menetemelkedést és meg van a magfurat.
Annyiszor leírtam már, de nem sok haszna lett...

4um5b65d

Ja és még valami, hagyjátok máááá a szögfüggvényeket.
Tessék észrevenni, hogy az orsón P/8 szélességű a menet csúcs, az anyán meg P/4.
Ne számoljunk már elméleti, csúcsos háromszögekkel.

Sz.József

Ez a beszéd...[#eljen]
Minek az a "bonyolult" számolgatás.[#fejvakaras]