Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha valaki nem akar vastag anyagból sokat leesztergálni kis gépen, íme egy megoldás a sok közül.

http://www.youtube.com/watch?v=Nofj1CGSCM4" TARGET=_fnew>Vékony hosszú tengely vastag véggel

s7manbs8

Pl. kerinek figyelmébe, a multkori 12-es tengelyre húzandó cuccomnál, egy 22-es anyag végét levéve 8-ra, amennyi a másik oldalon kijön, majd erre egy ilyen karika ráhúz, ráforraszt ezüsttel és készre megmunkál utána és ezt kis gépen is könnyen meg lehet csinálni.

sufnituning

Elrettentő példa, hogy ne csináld!
már a felénél unalmas volt a sok pöcsölés,
de a végén a fúrás felrakta a koronát.

sufnituning

Szia! milyen módszerrel vágod itt a balmenetet?

keri

Te is csak "write only" üzemmódban fórumozol.
Én szerinted nem ezt mondtam? [#wave]

s7manbs8

Miért nem jó az ?

s7manbs8

Dehogy, csak szita a fejem, ami bemegy ki is, hamar ... :)

Pilot001

A kép

http://aq.uw.hu/cncset.jpg" TARGET=_fnew>Eszterga Mach3 kezelő felület

.

Pilot001

Video...

http://www.youtube.com/watch?v=tD80cb_hJOE" TARGET=_fnew>Mach3 eszterga felület

svejk

Van itt nekem egy ER16 befogó - minianya páros.
Az anya látványosan lóg a befogón.
A menet ugye M19x1-es.
Tolómérővel mérve a befogón a menet külső átmérője 18,9 mm, az anya menetének belső átmérője 18,15 mm.
Melyik lehet a selejtes?
Valaki megmérné a sajátjait?
Vagy kérek egy ezen M19x1-es menet szabványos méreteit tartalmazó táblázat linkjét!

sufnituning

Szia!
Először is, ha van az embernek egy jó esztergája
meg sem fordul a fejében, hogy forrasztgasson, ha csak nem esztergakésbe lapkát. Már amikor kisebbre szedte a tengelyt gyanús lett a dolog.
Mennyivel jobb megoldás, ha 0,15-0,2-vel nagyobbra csinálja a tengelyt, felmelegíti a tárcsát és szépen belelógatja, vagy kis kocogtatással helyére üti a tengelyt, miután kihűlt szétszedhetetlen. A másik a tengely fúrása, ami kb az 1960-as éveket idézi, akkor mindent így akartak rögzíteni, már pedig ha van egy esztergája az embernek, egy seeger gyűrűs megoldás mennyivel egyszerűbb és kb annyi idő megcsinálni, mint ahogy a tengelyt befogta a satuba. Az agyam akkor szállt el, amikor a sima rögzítőelem helyének fúrásához külön központbeállítóval
tökölt, mintha nem lenne mindegy 2-3 tized, amit benézésre elég lett volna. csak ennyi.

sufnituning

Természetese a seeger beszúrással kezdtem volna.

279nwbpsa

Szia Svejk!
Pont egy ilyen befogóval készülő fortunával foglalatoskodom.
A menet átmérő 18.93mm
Anya menete belül 18.04mm
(Mondjuk ez a méret digitális tolómérővel lett mérve...1-2 századot esetleg hibádzik...)

4um5b65d

Az átmérőkből nem feltétlenül tudod biztosan megállapítani a selejt tényét. De ha csak az áll rendelkezésre akkor....

A külső átmérő jónak tűnik. d_minimum = d_névleges -(p/10).

Az anya magfurata nem tűnik jónak. D_maximum = d_névleges - P)

svejk

Köszi, közben Varga Koma is megerősítette, hogy az anya "belseje" 18-as.