Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Látom te sem a válaszgombot nyomod. :D

jani300

Szia ! Ne kötekeggyé :)

vjanos

Na azért engem mégiscsak érdekelne... :)

Pl az, hogy a tengelyvégre először a kúpot, vagy a menetet csinálod meg?

595852ar

Tibikém!
Mindenki tudja, hogy nem vagy hülyegyerek, de senki sem érti, hogy miért kell egymást fikázni.
Azt gondolom, hogy minden épeszű ember tudja, hogy egyaránt szükség van mérnökökre és szakmelósokra is. Az egyik a másik nélkül csak egy félkarú törpe, együtt viszont óriások is lehetnek. ;)

svejk

A menetet, tokmány és csúcs közt.
Aztán báb segítségével befúrtam.
Majd összeraktam a motort, felszereltem a helyére a marógépre, felfogtam egy kis CBN furatkést az asztalra, megírtam a G-kódot a 8 fok szerint és szépen tizedes fogásokkal 3000-es fordulaton megcsinálta magának a patron helyét.

595852ar

Életelemem a kötekedés. ;)

jani300

Lehet benne valami :)

000000000

Így kell ezt csinálni![#eljen]
Szerintem századra pontos lett!?
A Varga-féle CBN furatkéssel csináltad?

svejk

Nem, gyári furatkés.

595852ar

Nem, nem, csak hülyülök. Szerintem az ilyen piti vitákat jobb elhülyéskedni.

iy567t72g

Az enyémben nem ilyen. Ennek menetes az tokmány rögzítés, az enyém bajonett tárcsás.

iy567t72g

Köszi! Alakul ez :-)

000000000

Én úgy tanultam hogy 10ig 0.8 a szorzó és 10től felfele meg 0.866 a szorzó.

000000000

Olyan kérdésem lenne a szakikhoz, mérnökökhöz avagy mindenkihez aki tudja. Ma olyat láttam egy műszaki rajzon ami ugyan nem az Én munkám volt csak a kolega odahívott hogy jöjjek má' oda mert olyat ltáok hogy berosszok. Élletörésnek az volt írva hogy 3x0,5x45° Nagy tisztelettel kérdem hogy ilyen létezik csak Én nem hallottam róla vagy ilyen nincs és csak elírták ? Gyanítom hogy ez ugyanolyan elírás lehetett mint a másik kolegám másik rajzán egy csapágyillesztés furatba ahol a tűrés XY H7 volt erre azt írták hogy XY 0 -0,025. Gondolom csak elírták az előjelet.

Rabb Ferenc

Hány helyen kellet elkövetni a 0,5x45°-os élletörést? Nem véletlenül három?

Bár a méretegyszerűsítést a szakrajz megengedi, de kicsit egyértelműbb lett volna kiírni pl: 0,5x45° 3 helyen.