Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Szerintem ezeket egyetemes marógépen a hosszelőtoláshoz szinkronizált osztófejjel szokták marni.
Legalábbis  a maróskönyvek osztófejjel foglalkozó "Spirálmarás" fejezete foglalkozik ilyenekkel.
A végek macerásak az tény, mert irányt kell váltani az osztófej és a hosszelőtolás között, hogy az osztófej továbbra is ugyanarra forogjon a visszafelé haladó hosszelőtolásra.

Szirtimorc

A jobb minőségű horgászorsókban is ilyen van. Utólag alkatrészént szinte beszerezhetetlen.

fpm64xtbb

Ugyanaz mint a drótfonó csak itt bele kell vágni a bal menetet is.A két végén az egyenes rész a menet bekezdés és kifutás amit előbb bele kell marni,a Leslie által linkelt kés kell hozzá ami az adott menetemelkedéshez van köszörülve,és még egy mozgó báb is jó ha van kéznél!Az öntöződobhoz nincs jelentősége hogy lapos vagy zsinór menet!Jah és gép is kell hozzá ami tud akkora emelkedést.

keri

Igaz.
A kés oldalirányú sebességével nem számoltam.

Vetesi75

Az osztófejen történő marása is problémás abból a szempontból, hogy a végeken egyenletes átmenetre van szükség az elakadás mentes továbbításhoz. Többrészű orsó középső szakaszához viszont jó alternatíva.  
Pergőfúrókhoz való orsókat láttam - sajnos már a készítését nem, csak a maradék darabokat, készülékeket, szerszámokat - automataeszterga mellső szánját mozgatták vezérlődobbal oldalirányban, a főorsóval szinkronban és a keresztirányú előtolást a körhagyó vezérlőtárcsa adta. A vezérlődobon az átmeneteket szerintem kézzel szobrászkodták ki, mert elég ramatyul nézett ki.

Vetesi75

Kb. 45 fokos, de inkább nagyobb emelkedés és sárgarézbe - gyanítom közvetlen rúdanyagból és komplettre. A kést nem láttam milyen lehetett.

4um5b65d

Szakik, árazzátok már be légyszíves a következő melót. Potenciális megrendelők is mondhatnak árat amit reálisnak tartanának.
(természetesen számlás árakat kérnék)

A 12db M8x60-as hatlapfejű csavart a megrendelő hozta. Esztétikus megjelenése legyen az alkatrészeknek. Sorja és pofanyom mentes. A kis tárcsák húzott anyagból készülnek. A homloksíkok oldalazva, nem csak leszúrva.

http://kepfeltoltes.hu/130206/h_lye_ember_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4um5b65d

Valamiért nálam nagyon lassan töltődik be a kép. Nálatok is ?

s7manbs8

Nálam gyorsan bejön 25Ft/db ... :)

Szedlay Pál

Szedlay Pál

Nincs tűrt méret és felületi érdesség a rajzon, gondolom így esztergálva tűrés nélkül a tűrés 0,1mm.

fpm64xtbb

Kérdés ,hogy visszatérő jó megrendelőről van e szó
vagy csak betévedt éppen.De mindenféleképp ráfizetéses meló mert sok kis pöcsölős fogásból áll!Így jártam én a tuskabin görgőkkel annyi haszon volt belőle,hogy megmaradt a 3db befogópatron amit csináltam hozzá meg visszajött az anyag ára.Az elektron szerinti 25 ft/db az nagyon kevés 100 Ft mondanék én de talán 300 Ft lenne a reális de annyit meg ha elkér az ember fia akkor kultúrtörténeti cserépedénynek fogják hívni!

keri

Attól függ mihez kell.
HA kerítéshez, akkor sokkallom a 300ft/darabot, ha motoromhoz akkor 500ft is elfogadható.

4um5b65d

Nincs különösebb tűrés igénye.

4um5b65d

Nem visszatérő megrendelő. (Első körös)