Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

Nem az ára volt a bajom, hanem a tervezett avulás.
Ez olyan mint régen a motoromhoz a fékbowden kb 1000-1500HUF volt. Bírta egy évig akkor cseréltem.
Most 300HUF és az első fékezésnél elszakadt.
3 egymás után, különböző helyeken vásárolva. 1000forintos nincs mert a boltos szerint az nem kellet senkinek és még senki nem vitt vissza neki hogy baja lenne vele. Naja mert 300forintért nem éri meg egy utcasarokra sem visszameni, csak nekem már felbaszta az agyam.
A vége az lett hogy 10 azaz tízezer forintért csináltattam bowdent, erre viszont örök garanciát adtak és a fékem is jobban működik min valaha.

Szóval vannak helyzetek amikor az alacsony ár nem kompenzálja a rossz minőséget és inkább szopok vele kicsit az esztergán de arról tudom hogy nem lesz vele gond.

keri

Na de ebből a tanulság az árképzésre:
Kapitalizmusban két fajta ár van.
Egyik ár amennyiért megéri neked minimum megéri eladni.
Másik ár amiért a vevőnek maximum megéri megvenni.
Ha a vevőnek nem éri meg annyiért amennyiért neked megéri eladni, akkor nem jön létre az üzlet.
És ez nem arról szól hogy mennyi munkád van vele. Kapitalizmusban az árnak a beleadott értékhez van legkevesebb köze.

nvnshmpmn

A Vaterán van sokféle komplett görgő a zuhanykabinhoz. Még olyat is találtam, ami az enyémre kellett volna, csak addigra már lecseréltem a kabint másikra.[#pardon1]

Motoros

Tökéletes a fodrász példa, és még hozzá kell tenni, hogy az anyagot ilyenkor az ügyfél viszi, tehát még az után sem kell rohangálnia.
Arról ne is beszéljünk, hogy a garanciát sem ad, max. egy hónapot. :(((

dg8n4i8x

E1 esztergához keresek gépkönyvet vagy legalább cserekerék táblázatot! Van valakinek?
Üdv!

mxjj54gxi

E1N van Csuhás könyvtárában, a szakirodalom leírás szerinti linken

000000000

Mint legtöbbször, most is egyetértek Veled![#eljen]

2nbj3n5m

EGY gépkönyvet tudok adni.Nekem van kettő.
CiM kell. Janko /Száraz János/

hostya

Itt a cserekerék táblázat az E1-hez.
Ilyen gépem van nekem is, de gépkönyvem sajnos nincs.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/E1%20fogasker%e9k%20t%e1bl%e1zat.jpg" border=0>

hostya

Meg lehetne oldani valahogy annak a gépkönyvnek a másolását, vagy szkennelését?
Évek óta keresek E1 gépkönyvet. (nem E1N...)

fpm64xtbb

Én másfél órát számoltam és 24 es patront.Gondoltam ,hogy valami stikli lehet a dologban mert különben nem írtad volna!Viszont a múlt héten én pont fordítva jártam a vevő kérdezte menyi én mondom 3000 erre ő na tényleg menyi én ismét 3000 adott 5000 és nagyon szépen megköszönte!

fpm64xtbb

Akitől eddig halottam és aki csináltatott velem szintén a csapágy volt a gond főleg a lentiek berozsdáznak és annyi.Én rézből csináltam csapágyat kis peremmel az egyik oldalon a másik oldal pedig rá van peremezve(préselve)eddig nem panaszkodtak.

Vetesi75

Miért van ehhez a géphez 2db 20 fogú fogaskerék? Fogyócikk?

hostya

Azt nem tudom hogy miért, de kettő van.. :)

000000000

Gondolom azért van kettő hogy a vezérorsóval egyező menetet is lehessen vágni.Az én régi gépemen a főrsóról hajtott és a vezérorsó tengelyre rakott azonos fogszám és a norton 1-es fokozat ad direkt hajtást igy a vezérorsóval egyező az előtolás.