Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Urak ! Köszönöm hogy egy nem túl jól sikerült nap végén beszélgethettem kicsit arról amivel szívesen foglalkozom .

zozo

-Mert két egyforma csak a 20-asból van.  
Ezek közé legalább 120-as kéne, hogy átérje őket.(ha egyáltalán átérné így is)
Gondolj bele, a 20-as még csak eltekergeti a 120-at, de annak hatszoros gyorsítással kell visszahajtania a vezérorsóra. Milyen felesleges mechanikai kínzás ez neki...:)

jani300

Ezért írtam hogy megspóroltak egy kereket . 1mm nél 40-120 van , tehát elférne két 80 as . De ez csak elmélet ,jó az úgy is ahogy megtervezték .

hostya

Így van ahogy írod.
Ma kipróbáltam.
A két 20-as kerék közé a 130-ast kell tenni hogy elérjék egymást.

zozo

No, az meg még rosszabb...
Ennél már sokkal egészségesebb egy 1/2-2/1 áttétel, de az ideális a nyomaték elosztás szempontjából a 3/4-4/3-os hajtás, amit gyárilag is ajánl, nem véletlen.

hostya

000000000

Üdv
Valaki el tudná nekem mondani autó fékdobot és féktárcsát hogyan kell szakszerűen felszabályozni?

zozo

Hát sztem géptől is függ, majd mondják mások is.
Nálam ami jó volt:
A dobot lehetőleg egy fogással, kis fordulaton és előtolással, hogy ne tudjon berezegni.
Tárcsánál hasonló, de az az igazi, ha egyszerre megy mindkét oldalán a kés. Persze ehhez kell egy szupport.

keri

Nem hullámosodik be?
Nem köszörülni kéne?

keri

Csak azért kérdem mert MZ-nél ez komoly probléma.

Révész Richárd

Ennyire nem érzékeny.

Révész Richárd

Először koppintsd meg kalapáccsal, hogy milyen a hangja.
Ha nem szép a csengése akkor repedt és mehet a MÉH-be.

w987wzmm

Sziasztok!
Tudnátok segíteni E3N-01 gépkönyvet, honnan tudnék letölteni?
Köszi!

w987wzmm

Tárgytalan! Most lejött, volt valami gond a linkel!

9pk59nuy

Egy fontos szabály van: A megadott méreteken belül kell maradni, és központosnak kell lenni.
Egy garnitúráért nem érdemes felszerszámozni. Ha kopott, akkor én minden alkalommal újat veszek, ráadásul gyárit.