Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi a tippet! Teljesen új infó számomra. Még egyszer köszönöm.
Nálam, sajna nem olyan egyszerű a kérdés.
A hardverkulcsot „valaki elhányta” és kénytelen vagyok „sperhaknit” használni. Az nyűgösködik.

000000000

Ok!
Ez is a kihívás része.
A hétvégén meggányolom a másik gépet.

e7c897sd8

szigma utólagos engedélyével megpróbáltam konvertálni a forgatója tervét.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szigma/korasztal.DXF" TARGET=_fnew>dxf   és  http://cnctar.hobbycnc.hu/Szigma/korasztal_001.pdf" TARGET=_fnew>pdf

Azért élőben látva még jobb lenne! :-)

Ui.: nálam a dxf-et betöltve is váltogathatod a rétegek láthatóságát.

000000000

Nagyon köszönöm!

000000000

Ha, neked ez skicc, akkor milyen a rajz?

000000000

Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni.Sárgaréz rudakat szeretnék recézni,de valamilyen oknál fogva kipereg a recézés és szeretném megtudni hogy mi lehet az oka.Előre is köszönöm.

000000000

Nagy általánosságban kétféle sárgaréz használatos. Az egyik az úgynevezett sriccréz, ami nagyon jól forgácsolható - szinte sriccel a forgány. (CuZn39Pb) De ez rideg, nem alakítható, a recézés pedig egy "mángorlás".
A másik a CuZn37. Ez esztergáláskor kicsit kenődik, nem szép a megmunkált felülete. Viszont akár szegecset is készíthetsz belőle, mert sokkal lágyabb az előzőnél. Természetesen gyönyörően recézhető. Szóval cserélj anyagot,  használj kis fogásmélységet és előtolást!

000000000

Kihagy a "p" betűm! Szóval Spriccréz az igazi beceneve.

000000000

3k74cecek

Nem hiszem, hogy  azt mondtam volna, hogy ez skicc.
Szerintem azt mondtam, hogy nem teljesen komplett a terv. Egyrészt nincs meg minden alkatrész rajza, másrészt egy-egy alkatrész rajzán is lehetnek hiányosságok. Ezek persze pótolhatók, de nekem erre jelenleg nincs időm. Ezt figyelembe véve lehet kritizálni.

000000000

Köszönöm, hogy segítettél.
Amint elindul az Autocad, megy a kritika.

3k74cecek

Sajnos nem lett sikeres a dolog.
A pdf. élvezhetetlen mert minden réteg egyszerre látszik, így egy nagy káosz az egész. Én éppen ezért nem konvertáltam.

A dxf-el is van valami baj.  
Az Autocad 2004 nem tudja megnyitni, valami érvénytelen neki a fájlban.
Különben is ha valaki Autocad-el tudja nézni, akkor jobb az eredetit nézni.

Az XnView baromi durva felbontásban mutatja.
Nem tudom más program megmutatja-e jól.

Javaslom a .dwg fájlt használni autocad-el.

Rinaldo

Vagy total commander + cadview plugin :
Bal klikk a megjeleníteni kívánt fájlra (dwg dxf plt) és F3..lehet kapcsolgatni a layereket is pdf zűrzavartól lényegesen jobb....

csk8t2ni

Sziasztok!
Vettem egy E1N esztergagépet. Most próbálom felújítani. A főorsó házzal, váltóval, ékszíjjakkal megvagyok( összes csapágy,ék,  ékszíj csere), ágy felköszörülve. Most a kereszt, és késszánokba akarok új éklécet marni. Mivel soha nem csináltam még ilyet jó lassan haladok.

Sokat láttam itt, hogy írtok a golyósorsókról. Arra gondoltam, ha már úgy is felujítás alatt vannak a szánok, akkor lehet jólenne golyósorsósra cserélni. Ezzel kapcsolatban a kérdésem, egyrészt, hogy hol és kb milyen árban lehet kapni golyósorsókat, ill nem fordulhat e az elő, hogy ha áttérek golyósorsóra, akkor olyan könnyű lesz tekerni a szánokat, hogy esetleg pl a késszán magától elkezd tekeredni, ha mondjuk kicsit erősebben oldalazok? Nem akarom cncsíteni egyenlőre, csak egy jó pontos esztergát akarok, de azért nem bánnám, ha pöpecül mozognának a szánok. :) . köszi.

000000000

"E1N ágy felköszörülve"

hol hogyan mennyiert muxik ez a dolog..?