Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Elsőre igen teteszetős... de gondolom itt forgó encoderek vannak benne... és akkor már minek legyen ott a tekerőnél? Talán útba lehet? Az oldalsó pedíg nem áll szemre...Hosszabb a kinyúlás...Nehezebb házilagos kivitelezés... Kisebb számjegyek...
A SM(TM)* DRO tehát akkor már csak jobb lehet... *Svejk-Magi (Trade Mark) :)

000000000

Csak azt akartam ezzel megmutatni,hogy vannak nekem tetszetős egyszerű megoldások.
http://magiist.fpn.hu/Kepek/eszterga2.JPG

Persze lehet ettől jobb is, elismerem pl.(SM(TM))!

000000000

A képet most jól teszem be:
http://magiist.fpn.hu/Kepek/eszterga2.JPG" border=0>

000000000

En is gondolkodok ilyen mini-eszterga gep vasarlasan, hobbi celra. En ezt neztem ki:
http://www.uni-max.hu/kombinalt-eszterga-maroval-at125-mini/d/

100eFt, eszterga maroval egybeepitve. Igaz teljesen kinai (madeinchina.com-on is megtalaltam).

Egyszoval arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy
1. meg jobban utanaolvasok (minilathe.com-ot tovirol-hegyire), hogy valamit konyitsak hozza
2. atgondolom, hogy olcsobban jovok-e igy ki, mintha mindig esztergaltatnek (valoszinu nem)

Csabito, hogy nem kellene 1-2 hetet varnom az esztergalasra ...

Szerintetek a fenti gep milyen? Mi varhato el tole? Pl. egy 6mm vastag acel rudba tud menetet metszeni? Vagy csak aluminium, muanyag, aminek neki lehet esni vele?

4um5b65d

Az egyik kuncsaftom vett belőle egyet. Előtte hozzám járt esztergáltatni....
Azóta is hozzám jár....[#nyes]

hyn6ys8wt

120.000ft (100+áfa)  
150W-os csak... ez izzóban erősnek számit, de...
Nekem volt hasonló - EMCO kis osztrák minieszterga - de csak nagyon pici dolgokhoz jó.
Vegyél inkább Erba compact 300-ast:-) Itt a fórumon sokunknak az van és senki nem panaszkodik. Van hozzá marószupport is opcióként. (meg még egy csomó minden más is) Nem sokkal drágábbra jössz ki (120-130e) és használhatóbb.

000000000

> Van hozzá marószupport is opcióként.
Tudnal egy linket/aruhazat irni?

Neztem meg ezt is:
http://sieg.hu/?lang=hu&mnu=multip_mach&id=m1

De meg nem hivtam fel oket, hogy mennyibe is kerul.

Nekem kb. fel ev mulva lesz igazan aktualis: addig gondolkodok rajta. (nem akarom elkapkodni)

Osszefoglalva: 100-200 ezer kozott ki lehet hozni egy normalis kombinalt esztergagepet. (ami allvanyos furo is, meg marogep is)

000000000

Es miert nem kerdezett meg teged elotte?

Vegulis nem kis tetel, 100eFt a legalso hatar, es ez mar a nagyon-akcios Metro-s Assist.

4um5b65d

Van akinek 100E az nem túl nagy tétel... Végül is pár alátétet megcsinált vele....

hyn6ys8wt

http://cgi.ebay.de/Hoehensupport-fuer-Drehmaschine-Compact-300_W0QQitemZ300278011638QQcmdZViewItemQQptZIndustriemaschinen?hash=item300278011638&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318" TARGET=_fnew>Marószupport pdl
Ez nem állványos fúró az igaz, de marni lehet vele sztem jobban mint az általad linkelt géppel. Állványos fúrót meg tényleg olcsón lehet venni (10eft tól)

3k74cecek

A gép még nem minden. Avval tudást nem adnak. Ha nem tud esztergálni, akkor természetes, hogy ezután is hozzád jár. Ez az öszvér gép viszont szerintem egy rossz konstrukció.
Evvel marni rendesen nem lehet, mert alig van mozgástér. A munkadarad rögzítésről már nem is szólva. Esztergáláskor meg rohadtul útban van a maró felsőrész. Szóval én nem vennék ilyet.
Kissé olcsónak is tűnik, ami valószinűleg a minőségével magyarázható. Jól gondold meg, hogy megvedd-e!

4um5b65d

Én a gép tömegét érzem első körben nevetségesnek. Ebből kifolyólag már nem is nagyon nézném meg a többi részét. Valahogy úgy érzem, hogy ezzel a konstrukcióval csak a szemnek akartak kedvezni. Valószínűleg az volt a céljuk, hogy elkápráztassák a laikus vevőket valami extrém sokoldalú gépnek kinéző valamivel.

000000000

Nem értem miért g.ciskedtek ilyen játék "esztergánaknemnevezném" valamivel. Ilyen gépen szerintem még alátétet sem biztos hogy sikerul 10-szerre megcsinálnod. Most árulták a fórumon (5673-as hozzászólás, adok-veszek) KART E1N eszterga: 100.000 Ft. Az már nevezheto esztergának, mégha egy kicsit oregebb is. Képet is kuldott róla, nagyon jó állapotnak nézz ki, csak nekem kicsi. Végkép nem gondolkoznák ilyen áron, ha ilyen kisebb fajta gépre lenne szukségem.
A kis esztergákból amit elismerek az a http://stroje.inzert-online.cz/DetailInzeratu.aspx?AlbumID=55" TARGET=_fnew>TOS MN80, csakhát annak ára van. Tavaly adtam el egyet potom 200ez-ért, itt is kínáltam 170-ért, de nem kellett senkinek. Szlovákiában meg majd szét nyúztak érte.

Motoros

Ezen én is csodálkozok hogy ezekre az IGAZI esztergákra miért nem gerjed senki (pl E1N..TOS MN80) hisz áruk az alacsony, helyszükségletük alig több mint az ilyen kombi csodáké, a háromfázis hiánya is kilőhető még akár motorcsere nélkül is egy combosabb frekiváltóval. A gond talán a suly lehet hisz mindenképpen legalább egy földszinti garázst igényelnek. Viszont cserébe esztergályozni is lehet velük. Tévedés ne essék nem akarom leszólni a spéci kis asztali műszerész padokat...jók azok, de ezek a mindenre jó csodák..?
A kínaiak ezt a kombi gépet már vagy 20 éve gyártják és egyhez volt szerencsém kipróbálni anno. csak bosszankodtam mert se marni se esztergálni nem nagyon lehetett vele. Kétszer örül aki ilyet vesz.

000000000

Az igaz, hogy ezek nem "konyhai" gépek, bár az MN80-as lehetne az is, de foloslegesen viszek be valami olyat a konyhába, ami csak az áramot papálja és hangot ad, a végeredményre meg plusz kell egy szemétkosár (az is elég sok helyet foglal).[#fejvakaras]