Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi a linket!

Lemásolni nem tudom, de ötletnek óriási!
Eddig nem gondoltam arra, hogy az osztófej és a körasztal lehet ugyan az.
Mivel nincsen osztófejem sem, így tényleg nagyon tetszik a dolog.
Próbálkozom egy hasonlóval.

000000000

Köszi, ha időt szánsz a problémámra.

A magyarázkodásról:
Anyósom annak idején elvárta volna, hogy magyarázkodjak. Ez első pillanattól kezdve a kérdésére az volt a válaszom, hogy csak. Ha, még rákérdezett, akkor azért.
Gyorsan leszokott róla.
Ezt tanácsoltam az unokáimnak is.

000000000

Talán ha a csapágyakat kúpgörgősre cserélnéd az egész stabílabbá válna. A műveletek alatt a fej úgyis rögzítésre kerül a két rögzítő körömmel.
Szerintem csak a futáspontosság, amire nagyon oda kell figyelni.

000000000

Köszi a tanácsot!
Megfogadom.

Robika37

Üdv!
A gyári osztófejben amit szétszedtem tisztításra, minden siklócsapágyazva volt olaj hozzávezető furatokkal, szerintem igy a legjobb rezgéscsillapítás szempontjából.
Robi

000000000

Persze ! De azt a legnehezebb elkészíteni, pláne ha valakinek nincs, vagy csak kevés a forgácsolési meg a TMK-s tapasztalata.
Mert ugye tudjuk, hogy a jó, és stabil siklócsapágyat nem elég pontosan megesztergálni.
Azt bizony bekell tudni hántolni ! Ahhoz meg kell némi tapasztalat.

3k74cecek

Hobby célra értelmetlen siklócsapágyat használni, mert sokkal macerásabb jól megoldani mint gördülővel. Hobbynál nincs akkora igénybevétel amihez kellene a siklócsapágyazás. A rezgésben viszont igazad van, de egy hobby gépnél úgysem ez lesz a kritikus ebből a szempontból.

3k74cecek

Jó [#eljen]
Meggyőztél. Feltettem a rajzot az ftp-re, a nevem alatti mappába.
Fikázókat rövid úton melegebb helyre küldöm.
A rajz nem komplett terv, ami hiányzik azt tessék kreatívan kitalálni, mint ahogy azt is, hogy mely rétegeket kell kapcsolgatni ahhoz, hogy használható legyen a rajz.

svejk

No-no!
Fikázni Te is szoktál rendesen, akkor most tessék tűrni :) :)

000000000

Sajnos, nem sikerült megtekintenem.
Autocad 2000 van nekem. Az meg csak 98 alatt megy nálam és az a gépem üzemképtelen most.
Nem tudnád konvertálni valami hétköznapi formátumra?

Hogy a kritika se maradjon le. Mert ugye, ha kuka is vagyok hozzá, attól még kritizálhatom.
Pl, miért nincs befestve? Ha igen, miért éppen olyan színre?

hyn6ys8wt

Autocad2000 megy Xp alatt is csak telepitéskor setup.exe-n jobb egér  - tulajdonságok - kompatibilitás és itt win2000-et kell állitani és már lehet is telepiteni. Ez tuti , mert nekem megy...

000000000

Igazad van, erre én is rájötten.

3k74cecek

Szerintem más a kritizálás és más a fikázás. Egyébként nem emlékszem, hogy bárkinek a masináját fikáztam volna. A jogos észrevételt persze elfogadom. [#violent]

3k74cecek

"Pl, miért nincs befestve? Ha igen, miért éppen olyan színre? "

Ez most nem jött össze, ugyanis a rajzról nem derül ki, hogy be van-e festve, az meg pláne nem, hogy mi a szín RAL kódja [#vigyor5][#crazya]

3k74cecek

Konvertálva használhatatlan, ugyanis az összeállítási rajz egyben az alkatrészrajz is a megfelelő rétegeket kapcsolgatva. Sorry[#pardon1]