Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

És mit ajánlott helyette?

f35ezvjs

Én ezzel a forgalmazóval nem értek egyet mostmár mondhatom több hónapja használom a Holzman ED 1000 Profit és nem tapasztalok hibákat szépen dolgozik de vigyázok is rá. Az lehet hogy nem bir ki annyit mint egy EAN100.
Ha valakit érdekel a gép látványa szivesen megmutatom és szeretettel várom egy privát talira.

f7k4ytivb

Azt nem árulta el! Vagy csak ügyesen titkolta.

HJózsi

Ez érdekes ... egy értékesítő nem akar eladni ???

bmejdz9nu

Ez a Bernardo... Ha már... :) Ausztriában pl. Zgonz-nál jóval olcsóbb...

bmejdz9nu

Na így nem fogom tudni eladni a BF20-at ... [#smile]

f7k4ytivb

Pedig meg akartam venni tartalék alkatrésznek!!![#hehe]

4um5b65d

A vezérorsót és önvény ágyat szándékosan nem is írtam, mert ha megfigyeled akkor a hűtőfolyadék és a géplámpa megléte már a vezérorsót és az önvény alapokat már tartalmazza. Nem azt mondom, hogy nincs kivétel,de majd 100%-osan ipari gép, ha ez a kettő már rajta van.....sőt talán a hűtőrendszer is elegendő ahhoz, hogy ipari gépről beszéljünk.

000000000

...ipari nem egyenlő NAGY,ROBOSZTUS!
kicsi műszerészdreha, napi 8-16 órában cipőfűző vég pöcköt gyárt pvcből 20 éven keresztül, az is ipari!!!

4um5b65d

Erre még nem is gondoltam....micsoda üzlet lehet a pöcök gyártás. [#wave]
Természetesen nem az órásoknak való mikrogépekre gondoltam. Nehéz meghúzni azt a vonalat ahol már ipari gép az ipari gép, de például az Oroszok annak idején mikor gépet vettek akkor megkérdezték, hogy mennyi a tömege az eladásra szánt gépnek és , ha nem volt dupla annyi tonna mint amennyi ténylegesen volt akkor már nem is kellett nekik.... [#nyes]

tjf0wf46d

Most légy okos Domokos! :( Sz@r itt minden úgy látom, a sok sz@rból kell kilőni, a csak kakát...
Még nézelődöm kicsit szerintem.

Köszi a véleményeket! :)

Üdv.

4um5b65d

Voltaképp eldöntötted, hogy mire is szeretnéd használni??

tjf0wf46d

Igazából főként kisebb tengelyek, csavarok készítésére KO-s anyagból, menetvágás, stb. Szóval semmi igazán kemény munka, inkább csak a precíz mérettűrés a fontos.

üdv.

4um5b65d

Akkor meg is van a fő csapásirány...Elsőként a menetvágási lehetőségeit vizsgáld meg a gépnek. Minél többféle emelkedést ismerjen és azt lehetőleg ne fogaskerék csereberével kelljen állandóan variálnod. Ha meg menetmetszővel kell hogy készüljön akkor pedig a megfelelően alacsony fordulatszám. 150-es fordulaton egy 8-as menetet KO-s anyagon nem nagyon érdemes metszeni, mert fellendíted a szerszámgyártók üzletét... :)

000000000

Nagyon tetszik az útmérő megoldása.
http://magiist.fpn.hu/Kepek/eszterga.JPG" border=0>