Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

f7k4ytivb

Bocs' HJózsi!
Nekem nagy ez a gép, úgyhogy részemről a tiéd![#wave]

000000000

Hello csak addig kell amíg megtalálom azt a tárcsa méretet, ami az optimális. aztán megcsináltatom vasból. De VAN VALAKI AKI MEGCSINÁLJA?

HJózsi

Köszi, tegnap már megnéztem, nekem méretben jó de még nem vagyok döntési pozícióban ... ;) ...

000000000

Sziasztok! Keménypofához mennyire ajánlott hegeszteni?

ywathzay

Miért kell feltétlenül csinálni? Csapágyboltban lehet nagyon jó öntvénytárcsákat kapni, szorítóhüvelyes, nagyon praktikus, 100-as átmérőben úgy 1500-2000Ft-ért, nem kell biztosítani, leesni nem tud, ékpálya benne van.  

f7k4ytivb

Örömmel közlöm veletek, megvan a Quantum D 250/400- as gépem! Ezáltal feleslegessé vált 1 db Einhell MTB 3000-es esztergapad, hátha valakit érdekel! (90.000.-) Engem viszont egy 3 fázisú 600 W-os frekiváltó érdelne!!![#vigyor4]

HJózsi

Fényképes bizonyítékot! [#nezze][#wow1][#wave]

ANTAL GÁBOR

nekem van néhány puha pofám amit keményből csináltam Amikor ismeretlen anyagot vagy ötvözött ill nagy karbontartalmút hegesztek akkor azt egy speciális nagy nyúlásre képes pálcával a darab előmelegítésevel csinálom .A pálca 29/9 es vagyis 29% Cróm 9 % Nikkel az európai szabványszáma E312 sok cég gyártja ha gondolod megkeresem a konkrét számokat (Esab stb) egyébként az is lehet (valójában a legvalószínűbb hogy a pofa egy kis széntartalmú betétedzésű anyagból van  (20 MnCr5 régen Bc3)ami alapvetően hegeszthető de a karbonban bedúsított réteget (kb 1 mm) célszerű (köszörüléssel) eltávolítani

f7k4ytivb

Biztos vagyok benne, hogy az Einhell-re gondoltál a fényképpel kapcsolatban!!!???[#worship]

HJózsi

000000000

Köszönöm Gábor,sokat segítettél .Még gondolkodom hogy megpróbáljam hegeszteni,vagy inkább kifúrni.Tulajdonképpen ez egy faesztergához készülő gyűrűs tokmány lenne.Egyszer már volt hegesztve a pofa.át volt alakítva körmös pofává,csak levágtam a pofákról mert veszélyes lett volna fát esztergálni.

Robika37

Üdv !
Azért akarsz gyürüt ráheggeszteni ,hogy ne hagyjon a pofa nyomot a fán ill. nagyobb felületen feküdjön fel a munkadarab ?
Mert akkor kár tönkretenni a keménypofákat, én felhasított gyűrűket használok különböző átmérőkben ha a munkadarab úgy kívánja akkor peremes kialakításban.
Robi

nffab2gnr

Sziasztok! Kinek van Emco compact 5 esztergálya fórum tagok közül?

ANTAL GÁBOR

A fúráshoz is hozzá tudok szóli ha nem bánod én régen a BNV én vettem olyan vídia fúrót (német megbízásból vásári"kikiáltók" árulják ) amivel a 25*25 ös edzett gyorsacélt is ki tudtam fúrni. Mostanában is árulják de aranyárárt.A lényeg egy speciálisan megköszörült vídiafúró aminek a lapkája magas olvadáspontú anyaggal van behegesztve. Viszonylag nagy fordulaton (mondjuk átmérő 8 as nál kb 1200 1/min)kell használni ,kis előtolással apró fogácsot csinálva.  Komolyabb szerszámkereskedő cégek hasonlót most is árulnak. A cementált géteget is átfúrja mert a vásári kikiáltók reklámból reszelőt fúrnak át vele. Más kérdés hogy ha menetet akarsz a lyukba tenni akkor az már rázós feladat.(valójában ha jó a hipotézisem és betétedzett a pofa akkor csak a kéreg környéke a problémás amit ki is lehetne süllyeszteni. Még egy ötlet ha védőgázban kilágyittatod a pofát askkor revementesen puha lesz az anyag. (ISVH kft BP Soroksári út 160 Király úr)

sasi

Nekem folyamatban van egy EMCO Compact 5 CNC eszterga korszerűsítése.