Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Köszönöm a Választ. Jó annak, aki SmoothSteppert használ. Annyi jót olvastam már róla itt a fórumon, a buktatókról viszont szinte semmit. Vagy annyira egyszerű és logikus a használata és az üzembe helyezése?

HJózsi

Driver telepítés egyszer, plugin bemásolás a Mach plugin könyvtárba ,  USB rádug ... és mehet ... Nemsokára én is kipróbálom élesben, most szét van szedve a kiseszterga... golyósodik ... ;)  ( Ma vettem 6kg vasat a Vaslónál 900Ft-ért csapágyházaknak ... )

3k74cecek

"A kifogási hossztól függően ..."
Az inkább kilógási hossz, vagy tokmánytól (befogástól) való távolság  [#wink]

rbbhbyvfs

Köszönöm a válaszod, akkor próbálkozom még a kés köszörüléssel....

Miki2

Kötekedjél még!
Az akkor is a központi befogófejből történő kifogási hossz.
Ha ez = 0, a munkadarab homlokfelülete a KÖZPONTI BEFOGÓFEJ szorítópofáinak, a munkaoldal felőli síkjába esik.

Miki2

Akkor már úgy hozod a találkozóra?
Golyósítva, és kapkodás nélküli összeállítással, és persze SmoothStepper-rel?

Szedlay Pál

olyat is halottam egy öreg szakitöl, hogy faggyút használ ragadás ellen.

vthgizrff

A birkafaggyú a mai napig fölűlmúlhatatlan.
Szerintem kicsi a vágósebesség, 6mm átérőt simán megpörgetném 4-5000 fordulattal. Sokat segít ha a gyorsacélt, köszürülés után még meg is fened.

HJózsi

Ja, úgy szeretném ... Előbb álljon össze a gép, néhány teszt, majd ha minden ok, akkor a Smooth Stepper... Ahoz 1 résesre kell cserélnem a tárcsát a főorsón, vagy leragasztani 3 rést ... [#nyes]

Miki2

Az tényleg felülmúlhatatlan.... menetmetszéshez, és menetfúráshoz

Miki2

Szerintem a talin fog leválni a ragacs. Megint csak a baj lesz vele.

000000000

Emu200 gépkönyvet keresek. Ha esetleg valakinek van, köszönettel venném. [#worship]

Motoros

http://www.honti.hu/index.php?pid=2&csoport=93" TARGET=_fnew>ITT KAPHATÓ a 9317013 sszám alatt de sajna 10 000ft az ára. A haveromnak volt ilyen gépe, megkérdem hogy esetleg a gépkönyve nem maradt e nála.

000000000

Köszi, ezt a csapatot én is megtaláltam. De ezért a pénzért inkább nekiállok, szétszedem, és fél nap alatt minden részletében kitanulom és ledokumentálom. (Aztán 9990-ért árulom én is a gépkönyvet)[#eplus2] A második megoldás jobban tetszik. Ha tényleg meg tudnád szerezni, egy fénymásolás erejéig elszaladnék érte. Egyébként kaptam már egy másik ajánlatot is, és ha jól emlékszem régebben valaki felajánlotta itt a fórumon is az Emu 250-esét.

ANTAL GÁBOR