Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Egyébként a bábnak való bronzot könnyű felismerni. Leoldalazod egy kb 1mm-es fogással és ha jó az anyag akkor egy érdekes, leginkább valamilyen felhőszerű vagy szabálytalan pikkelyszerű felületi mintázat fog látszani.

000000000

Érdes lesz a felület?

4um5b65d

Nem! Ahogy esztergálod olyan érdességű lesz. De ha símát esztergálsz akkor is lesz ez a mintázat.. Ha olyan lesz amiről beszélek akkor látni fogod, hogy miről beszélek. Próbáld ki ugyanazzal a késsel egy rezet oldalazol le meg azt a bronzot. A réznél csíkok lesznek, a bronznál meg az a mintázat. De ez nem mindegyik bronznál igaz.

pa0n9mw

Urak
Van az 1A625 (vagy LA625?) esztergához orosz és német nyelvű gépkönyvem.
Ha valakinek kell szivesen nekiadom, nálam csak lom.

végyé

4um5b65d

Milyen típusú gép ez? Hagyományos csúcseszterga ?

pa0n9mw

Igen
1000, 1500 és 2000  a csúcstáv.
Ford, 45-2000, meg még sok amit se németül se oroszul nem tudok kisilabizálni :(
Perid oroszt 4 évig "tanultam" :)

végyé

4um5b65d

Akkor ilyet nem láttam még....
Nekem is tanították az Oroszt 4 évig, de minek ?!?
[#buck]
Azóta sem tudom, hogy Szása meg a kása közül melyik az Orosz...[#nyes]

pa0n9mw

A kása is azzá válik ha megeszi a Szása :)

000000000

Gyémántbetétes esztergakést mivel lehet élezni?

airfoil6205

Mi keményebb a gyémántnál?

4um5b65d

Azt házilag ne akard élezni....bár fogalmam sincs mivel élezik. Egy biztos...az ékszereket szürke öntvény tárcsára felvitt gyémántporos géllel csiszolják méretre. Amúgy van ilyen késed???  Én kőszabályzásra használom az ilyen elkopott lapkákat.

000000000

A méhtelepen találtam,halál csorba.Ez egy lukkés.Otthon derült ki hogy mi van benne mert olyan dzsuvás volt.Megköszörültem vele a korongot[#merges2]akkor néztem hogy mi is van benne.

pa0n9mw

Olyasmi lyukkés szerűt én is vettem a vásárba.
Direkte kővágásra mert már volt ilyen de akkor még én balga nem tudtam sennire se használni és elhánytam

végyé

000000000

Kár érte mert biztos szépen lehet vele dolgozni.

4um5b65d

Nem lehet, hogy kerámiabetétes szerszámot találtál ?