Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Megpróbáltam képet felrakni a meghajtásról de meghiúsult.

000000000

Laslie a Bernardo oldalán van egy 550es eszterga annak a meghajtása tök ugyanez.Képet már nem rakok fel mert nem jön össze sehogy.

HJózsi

http://kepfeltoltes.hu/080914/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

HJózsi

A G az szerintem csak távtartó, hol jobboldalt, hol baloldalt a tábázat szerint ...

000000000

Ez az, HJózsi köszönöm teljesen ugyanaz a hajtás.Kaptam egy zacskó fogaskereket meg egy olyat amin van egy kis tengely.Én még nem szereltem ilyesmit és parázok szétkapni.

svejk

Bingó, bingó, bingó!!

000000000

és most hogyan tovább?

svejk

Hmm..
van három tengelyed amin tudsz variálni..
az előző példánál maradva (1,5 mm)...
a felső tengelyen kívül (balról)a távtartó belül a 66 fog, az hajtja a középső tengelyen a jobb oldali 80-ast.
a középső tengelyen a 80-as mellett balról a 75-ös, ami lehajt az alsó tengelyre az 50-esre és az 50-es mellé jobról berakod a másik távtartót

000000000

Sziasztok.Van valakinek tapasztalata a Bernardo gépekkel??Profi300v, vagy profi400-as gépet szeretnék venni.

000000000

Szia.Nem tudom milyen anyagi körülményeid vannak,de ajánlom hogy minnél nagyobb munkatartományút vegyél.A régi gépekhez nem lehet hasonlítani ezt a kategóriát.De

000000000

De attól függ mire kell.

000000000

Szia.Elsősorban hobby célra használnám de lehet ,hogy munkát is tudnék rá szerezni.Nagy gépet nem akarok venni ,mert nem használnám ki.

000000000

Abbol a célból mondtam a nagyobb munkatartományút mert ha befogsz egy 2es morzéjú 18as fúrót a szegnyeregbe már nincs is sok helyed.Én a helyedbe minimum 450es vagy 500as gépet vennék,mert skszor jó ha van hely.

000000000

És arra is figyelj hogy a főorsóba minnél nagyobb átmérőjű anyagot lehessen betolni.

000000000

Igazad van erre nem is gondoltam.Még a teljesítmény miatt aggódom.Az 550-es gépnek is (csak) 600w.