Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocsi a jól láthatóság érdekében.Valaki aki érti ezt írja már le magyarul is mert ebből egy grammot sem értek.

000000000

Laslie,te meg tudod fejteni a képen látható kódokat?Eddig 2 esztergályost kerestem fel de nem tudtak vagy nem akartak rá mit mondani.

2nbj3n5m

A táblázat segitségével lehet beállitani az
előtólás sebességét a fordulathoz képest.
Valamint menetvágáshoz a fogaskerekeket.
Janko

000000000

Köszönöm, ennyit tudok én is [#help][#nemtudom]de hogy mit hogyan mi micsoda analfabéta vagyok hozzá.

4um5b65d

Hát vazze , azért ez elég pilótavizsgás.....
És már a nyakam is fáj...legalább egyenesen tetted volna fel a képet. :)))
Na mindegy, csinálj a fogaskerekekről is pár képet, közelit is meg olyat is ahol látszik valami, hogy melyik fogaskerék melyik orsóhoz megy.
Élőben ez semmi gondot nem okozna....

4um5b65d

Valami kezd derengeni, de találd már ki, hogy az a G betűvel jelzett az micsoda...Valami rajz is jó lenne az egészről. De nem túlozták el az előtolás lehetőségeket és a Coll rendszerű menetemelkedésekből is hiányzik egy-két fontos...

000000000

Bocs de a rohadt fényképezővel csak így tudtam lekapni hogy minden benne legyen.

4um5b65d

Ilyenkor be kell tenni egy képszerkesztő progiba aztán átforgatni...

svejk

Szerintem a G az valami tengelykepcsoló és ott azt be kell kapcsolni.

000000000

Én nem értek egy kukkot sem az egészből,csak úgy ott van de ha tudnám hogy mit jelentenek a számok és betűk akkor talán hasznát vehetném mielőtt lekopna.[#nyes]

svejk

1,5 mm-es emelkedésnél ( pl. M10)

D=65
E=80
F=75
L=50

A betűhelyekre a megfelelő fogszámú kereket rakod és mindkét G tengelykapcsolót bekapcsolod

4um5b65d

http://images.netbag.hu/20080914/20394724016.jpg" border=0>[/img]

svejk

Pár kísérlettel hamar rájösz, hamarabb mint mi itt kép alapján..

4um5b65d

Valami nem stimmel....van egy ilyen hogy "V OR G" meg ugyanarra a "tengelykapcsolóra" írja hogy "L" és "G".... Nem értem a dolgot. De mindenképp abból az F és E fogaskerékből kellene visszafejteni mert azokat nem lehet eltéveszteni mert egymás mellet és egy tengelyen vannak.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/view/080914/image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>