Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Puha tokmánypofát ki lehet, az pont arra készült, hogy az igénynek megfelelően alakítsuk... Lehet külön kapni ...

ra8nsmk6w

Ha már nincs szükséged a pofákra a rendes felhasználást illetöen, tehetsz egy próbát.A pofának abból a részéből ahová a menetet akarod vágni köszörülj le vagy másfél mm majd 3.5-4mm HSS.E fúróval próbáld fúrni elsőre majd a következő fúróval a menet alá. A menetfúró is hasonló minőségű legyen.Ha Magyar gyártmányú a tokmány akkor van rá remény, nekem már sikerült. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a menetfúró ráment a három menetre (M6 menet 5.2 előfúrva)

uzahitefr

szia, érdekelne honnan tudnám letölteni a gépkönyvet.

s5f8tmfv3

A mai Praktiker újságban hirdetnek 300W-os esztergát 90kHUF-ért. Nehéz kivenni a fotóról talán Erba? Látta valaki? Milyen lehet?

csk8t2ni

Sziasztok!
Amatőr,  http://www.prakti.hu/index.php?mod=termek&bc=3&cikkszam=218251" TARGET=_fnew>erre gondolsz?
Ha igen pont ilyenem van. Olyan mint a szokásos "Obis, Parktikeres" kisesztergák. Csúcs(távólság/magasság) 300/90mm 80-as 3 pofás tokmányt adnak hozzá. Jó, pontos kis gép, de nem ipari célra való. Vasat csak módjával, inkább alu, réz, műanyagokat szereti.  
2500-at forog( potival állítod a fordulat számot), ami felezhető. van rajta előtólás a hosszszánnak, adnak hozzá műanyag fogaskerekeket így lehet menetet is vágni. van írányváltó is. 90eFt-ot szerintem megér.

s5f8tmfv3

Igen, ez az. Sejtettem hogy nem egy erőművész, de ha pontos is meg jó is akkor már nem is olyan rossz üzlet. Köszönöm!

HJózsi

Erba, és viszik mint a cukrot... a Bécsi úton már nem volt, de szerencsére kettőt áthozattak a Lurdi-ház mellettiből és épp befutott ... :) érdemes odatelefonálni és lefoglalni... Kis dolgokra jó...

bmejdz9nu

Ha jól láttam, most az osztrák Metroba is akciósan 350 Euro... de Forint most nem "hasít"... (fog még?:)
Ezért ez olcsóbb... ez tényleg olcsó... és ERBA !!!

s5f8tmfv3

Péter! Neked is ilyen van? Vagy az nagyobb ennél?

bmejdz9nu

Csak volt... már Optimum Quantum 210x400 (Vario) van... De ez olyan 300.000Ft körül most...

http://www.trpazar.com/images/products/533/1064/342%200321.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Volt valami gond az Erbával vagy csak kicsinek találtad?

dg8n4i8x

Jó az a kis erba! Persze nem jó magyar elvárásoknak, legolcsóbbat ipari termelésre... :) Ha megbecsülöd és "gondozod" az árát nagyon megéri! Századra lehet rajta dolgozni...

bmejdz9nu

Itt az új gazdija a Balu... :) Őt kérdezd, nálam nem sokat ment...
Egységesítettem a a műhelyfelszerelést :) "Optimum"-ra :) A színe is jobban megy a BF20-hoz :)

Egyébként totálisan megéri azt az árat!!! Ennyiért sosem lesz esztergád... Márha ha kell... "drehálni" valamit :)

s5f8tmfv3

Messze nem ipari termelésre gondoltam, csak sokszor jól jönne egy kis gép amin egyrészt elkezdhetek tanulni, másrészt nem kellene folyton mást megkérnem minden csip-csup holmi esztergálásáért. Vigyázni szoktam a motyóimra, tudom hogy meghálálják.

s5f8tmfv3

Szóval csak a színharmónia. Ez megnyugtató. Ha egyszer elkészül a műhelyem hívok én is valaki feng-shui szakértőt... :)