Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Most látom csak Péter ... [#csodalk] a szíjfeszítőt nem kívülről kell a szíjnak nyomni a gépkönyv szerint ?... [#ijedt]

3k74cecek

Onnan illene. Még segítene is a kis keréken növelni a körülfogási szöget, noha ennek fogazott szíjnál kisebb a jelentősége, mint a hagyományos ékszíjnál.

tjf0wf46d

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, és szeretnék venni egy kis méretű ( sajnos helyhiányban szenvedek ), de jó minőségű esztergát. Ti melyiket vennétek meg?

OPTIMUM D 180x300 Vario  
QUANTUM D 210x400  
QUANTUM D 250x400  
QUANTUM D 250x550 ( 400 V )

Tudom az OPTIMUM jobb minőségű, de az ára is sokkal jobb... :)
Csavarok, tengelyek megmunkálásához kellene a gép, a megmunkálási anyag átmérő max. 80-100 mm.

Más márka alternatívát is szívesen veszek tőletek, max. 300-320.000.- HUF-ig.

Előre is köszönöm a válaszokat!

U.i.: Érdemes egyébként a Vario változatokra, annyival többet adni amennyivel többe kerülnek!?

Üdv.

bmejdz9nu

http://sieg.hu/?lang=hu&mnu=home" TARGET=_fnew>Na most azt hiszik felbéreltek :)
Nekem Quantum D210x400 van... és ok az is...
Varió változatra nem költenék... Inkább csere később asszinkron motorra + frekiváltó...
(A Quantum szériában a Vario DC motoros! - Az Optimum szériában AC... de több az ár... mechanika pedíg kb. azonos!!!)

tjf0wf46d

Wow! Köszi a linket! Ez a Sieg milyen minőségi kategóriának számít? Hallottatok már róla?

Üdv.

bmejdz9nu

Én csak a fiukat ismerem a Vásárokról... Igen jól és következetesen csinálják a dolgukat!
Mível van egy BF20-am... így nem vagyok döntési kényszerben...:)
Az Ebay-on figyeltem az eladásokat... az X3 mostanában jobban megy a piacon... azaz lassan "beérik munkájuk gyümölcse"...

HJózsi

Amit még érdemes megnézni :
http://m-h-s.homepage.t-online.de/shop/index.php?cPath=93" TARGET=_fnew>HBM esztergák
vagy  
http://www.pwa.at/sitex/index.php/page.27/cat.4/action.view/entity.list_product_var/category.53/Metallbearbeitung_Drehmaschinen.html" TARGET=_fnew>Bernardo esztergák

Összevetve az Optimummal én azt szűrtem le, hogy többféle festék kapható és többféle cimke készíthető.(!) Bernardo osztrák cég, adnak a minőségre, a HBM pedig holland, szintén adnak a minőségre. Az Optimum német, ők is adnak a minőségre. Tudjuk, hogy a termékek PRC gyártmányok innentől kezdve vagy hiszünk a minőségben vagy nem... Mint a Dacia... olyan nincs hogy az egyik jó a másik meg nem, mert mind "Dacia"-ból van ... Így a fenti nevek alatt forgalmazott masinák között sem hiszem, hogy az áron kívül más különbség lenne, hiszen egymás konkurrensei és a minőség legalább annyira fontos mint az ár... Tehát mindegyik minőséget fog átvenni a gyártótól / az emberei kint vannak /...
Sajnos pl. az Optimummal szinte mindenkinek volt problémája, több motorelfüstölésről tudunk csak itt a fórumon, elektronika elszállás, tekerőkerék törés ... szóval nem emelném a többi fölé ...  
Egy 200 kg-os HBM masina 90Euro szállítási ktg-ért jön házhoz, egy Bernardo masina 150 Euro ill. Győrbe ingyen a magyar forgalmazóhoz ( van kontaktom .. )...  Érdemes körülnézni és számolgatni ... megéri ... ;)

4um5b65d

Hol kezdődik az ipari használatra szánt esztergagép??????
Van hűtőfolyadék rendszere és géplámpája.

HJózsi

Ma már inkább X3-at vennék, pláne, hogy egy cnc-s változattal közelebbi ismeretségbe kerültem...
Erősebb ( persze 140kg...), a mozgástartománya talán egy kicsit nagyob is és szintén elég jó webes kultusza van ... :)
Az esztergágat csak most néztem ... igen, arrafelé piros festék kapható ... :D

HJózsi

000000000

...Jut eszembe:
Ha valaki Optimum/Quantum marót és esztergát vesz /BF16,BF20 - D240x500,D280x700,D250x400,250x550/
akkor egy közdarab segitségével /99€/ kombi gépet rakhat össze belőle, alkalmi munkákra...ez is lehet szempont!

f35ezvjs

Igen Józsi!- ez így van hisz a privát talin meséltem is ezek mind ott a nagyfal mögött készülnek

f7k4ytivb

Amikor esztergát kerestem nekem is megfordult a fejemben a Bernardo márka, érdeklődésemre ezt a választ kaptam a forgalmazótól, idézet a válaszból-

"Helló Mivel a kizárólagos importőr válasza hozzám mindezidáig nem érkezett meg az általam pontosításra szánt kérdéseimre,közlöm önnel,hogy örömömre szolgál ezt a márkájú gépet nem eladni,mivel: Ezek a típusú gépek legyen a neve Bernardo,Holzmann,Proma...stb többen is cimkézik a saját nevükkel,kritikán allul szerepelnek minőség,garancia,megbízhatóság terén illetve kiszolgálás terén egyaránt.Remélem ezen tájékoztatásommal sikerült olyan információt átadnom amit bennfentes szemmel érzékeltem.Kínai tákolmány. B."

Nem az én véleményem, hanem a hazai forgalmazóé!!!!!!!!

f35ezvjs

Igen ez így van legyen rajta vezérorsó vonóorsó géplámpa hütőfolyadékszivattyú és ami még nagyon lényeges minimum az öntvénytalp vagy álványnak is írhatnám. Mint az enyém pl ED1000 Profi. Osztrák fenhatóság által gyártatott HOLZMAN névre is halgat 16 sebességes gép