Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Szia Sorstárs! [#circling][#wave] de az érzés mikor végül jó lett az leírhatatlan ... [#vigyor2]
A sorkihagyásra kell rájönni, majd arra, hogyan hagyjad ki ... [#csodalk][#wow1] aztán jöhet a [#pias]  [#wave]

HJózsi

Amúgy mindenkinek ilyen van, csak letagadja ...

HJózsi

D.Laci

Én úgy csináltam, hogy bezsíroztam az anyát bepakoltam a golyókat, és szépen ráhajtottam max 10 perc...
Valószínű akkor csak mákom volt, hogy eddig így sikerült...

HJózsi

Újdonság az Optimumnál (olyan új, hogy a Mázsa utcában még nem is tudtak róla...):
Opti D240x500 Vario 1,5 kW BL DC motorral és figyeld a max fordulatszámot ! ...
Motor      1,5 kW  230 V ~50Hz
Spindeldrehzahl    30 - 4000 min-1
Stufenanzahl    4 Stufen, stufenlos regelbar ...

Nicht sclecht! [#wow1]

http://www.optimum-maschinen.de/produkte/drehmaschinen/d-240-x-500-g-d-280-x-700-g/index.html" TARGET=_fnew>részletek ITT.

f35ezvjs

Sziasztok!
Nekem is OPTIMUM D280/700 Gépem van de nem a varió típus. Szereltem rá frekvenciaváltót igy 2000 ig fokozatmentes a sebváltás. csináltam egy kis átalakítást, vagyis tettem rá egy irányváltó kapcsolót természetesen ami a jobbkezemnál van, mert esztergályos révén nem akartam megszokni az okosok által elhelyezett irányváltót. Igaz mostanában jutottam hozzá egy ED 1000 Profihoz amivel nagyon megvagyok elégedve igaz ez a pad 880 kg és öntvény a talpa is. igy nekem most feleslegessé vált az OPTIMUM pad Jó kezekbe eladnám ha valakit érdekel gépkönyvel mérési doksival

f7k4ytivb

Engem érdekel!
e.mail ment![#integet2]

Motoros

Ha már a golyósorsók összerakásánál tartunk.:
Össze kéne raknom egy 25mm -es külső golyóvisszavezetéses kétsoros orsót. Azt gondolom,---de lehet hogy tévedek--hogy ezt egyszerűen meg lehet oldani úgy hogy az orsóra ráhajtom az anyát és a lukakon kívülről szárazon feltöltöm golyókkal majd a legvégén a visszavezető csövet is feltöltve rányomom.
A feltöltés egyszerűen úgy menne hogy az eggyik lyukon nyomom be a golyókat addig amíg a másikon meg nem jelenik az elsö golyó.
Jó ez az elmélet vagy valahol hibádzik??

rbbhbyvfs

Hát szerintem nem fog menni így...
Én úgy csináltam, hogy miközben a tengelyt függôlegesen tartottam a fölsô végén, ahol a menet kezdôdik oda rakosgattam a golyókat miközben forgattam a tengelyt, amikor a visszavezetô nyílásán megjelent az elsô golyó, akkor volt teljesen feltöltve.

Persze menet közben jó párszor át kell forgatni, hogy a golyók egyenletesen eloszoljanak. Az elsô 1-2-3 golyót viszonylag nehéz berakni, de utána már megvezeti a menetes rész és könnyebb  lesz.  

Nem olyan bonyolult egyébként, csak leírva :)

HJózsi

Engem is érdekel, megkukmáloznám ... :) Persze Lehrmanné az elsőbbség ...

HJózsi

Bocs, Lerhmann ... keresztbe állt az ujjam ...

rbbhbyvfs

Ja és kétbekezdésû? Akkor passz...

000000000

komment az uj Optimumra:
ÉÉÉrdekes és drága,de a német oldal szerint csak 550 a csúcstávja,mig nekem 2007es modellévből való padom van 620as csúcstávval.Talán Uj a szegnyereg is?!?!?!bár azt pont most cserélték /2006-ról 2007re,mert a régin villáskulccsal kellet rögzíteni,az "Újon" meg van kar az excenterhez.Lehet,h Cam-Lock-os a legujabb?!?!?/

ERBA komment:
sztem az a legjobb a zsírtalanításra,ha lecsapatod Würth féktárcsa tisztítóval,aztán gyorsan rongy.Még dörzsölgetni se kell,csak fujod és egyböl törölsz utána.Én is igy konzervzsirtalanitottam,aztán miután porszáraz lett- ami annyi idő,h szabad szemmel látod,h hogy párolog a tisztitófolyadék- adtam neki Würth kenőanyagot,amit golyósorsókhoz használnak.Nem reklámozni akarok,de nekem beváltak ezek a szerek.És mindegyik aerosolos,nem kell ecsetelgetni,meg rongyot mártogatni és akár a szemedbe is beletudod fujni,ha épp rossz a szelep a palackon[#wilting]

000000000

hello.kellene nekem egy esztergályos, ha lehet Sopron környékén,  ha nem akkor is jó.menetes orsó kellene nekem 4db kb 50cm -es.Pontos rajz majd késöbb.Ékszíjtárcsa is kellene valami olcsobb műanyagból, egyenlőre.Ha valakinek van tippje, akkor irj. Köszi

4um5b65d

Majd csak elolvasztod azt a műanyag tárcsát ezen a terhelésen és fordulaton....De hát te tudod :)))