Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Üdvözlök minden topic lakót.
Már oly rég voltam erre felé, hogy újra kell tanulnom a neveket.  :))
Ilyen év-végém sem volt még soha.
Az egész Karácsonyt, meg a köztes napokat, meg a Szilvesztert, meg az utáni napokat végig kellett dolgoznom.
A haverok jöttek éjfélkor a műhelybe a pezsgővel , hogy igyak má valamit, mert kiszáradok rögtön a 13-as év első perceiben.
Asszongya az egyik, hogy ilyenkor csak a szegények, meg a hülyék dolgoznak. Rögtön be is soroltak:
"Ez de hülye, szegény"

Sajnos a beígért Turning anyag is ezért maradt el. Na de majd most.....

000000000

Jó hogy látunk újra téged is!Akkor kicsit megkésve de BUÉK neked is.[#smile]

s7manbs8

Akkor meg elvileg kikopott a főorsód és a csere miatt most egy hét pihi jön. :)

svejk

6fabbzvm

És ha közvetlenül Tőle veszed a saját oldalán, akkor még az ebay jutalékot (~$8) se kell kifizetned amit rátesz az alapárra...[#smile]

6fabbzvm

PSoft

Van egy olyan gyanúm,hogy direkt szervezted így az év végét/ünnepeket!:)

Még mielőtt megsajnálnánk,...[#rinya][#rinya][#rinya]

Jó "zsíros" melók,karácsonyi felár,szilveszteri felár,....

Most aztán tényleg "hülére" kerested magad!
Úgyhogy,...ne is panaszkodj!!!
Meg van a tejre való,egész évre.:)))

[#crazya][#nyes][#nyes][#nyes]

Sz.József

Ha rám hallgatsz, akkor felesleges a 18 részes ER32...
http://www.ebay.com/itm/ER32-SPRING-COLLET-SET-10-PCS-CNC-MILLING-LATHE-TOOL-WORKHOLDING-NEW-A06-/110992210595?pt=BI_Tool_Work_Holding&hash=item19d7a6baa3" TARGET=_fnew>Untig elég ez a szett...
Ez a szett a járatos s marószár méretekhez teljesen elégséges...
Így még olcsóbban kijössz ...

B.Zoltán

Nagyon okos dolgot írt Sz.József, mert saját tapasztalatból mondom, hogy fölösleges megvenni a teljes készletet, én is csak a párosakat használom.
Be tudod fogni pl. a 8-asba a 7-est, a 6-osba az 5-öst, tulajdonképpen át tudod fogni a teljes skálát. De ha nagyon muszáj, tudsz venni 1 db-ot külön, ha valami nagyon szükséges.

És ha így számoljuk, akkor 1 db ER32 + az MT3-as szár, és a 10 db-os patron mostani árfolyamon teljesen hivatalosan 30 ezer Ft-nál nem kerülne többe.
$200-205-ig nincs vám, csak áfa, plusz 1000-1500 Ft kezelési költség (ha ebben az évben nem változtattak rajta), és amit vennél az $91 körül van.

A minőséggel kapcsolatban, nekem ER25 van, és lehet, hogy szerencsém volt, de tökéletesen tartja az előírt tűréseket.

Nekem eddig csak jó tapasztalatom van a CTC-től vásárolt cuccokkal.

vadember

Ha ezt veszed megúszod hazaszállítással együtt 25000 Ft.-ból.
http://www.rdgtools.co.uk/acatalog/copy_of_3_MORSE_TAPER_COLLETS.html" TARGET=_fnew>RDGTools

Sz.József

Ez a megoldás nem valami szimpatikus, hogy a behúzó szárat kell állandóan "cseszegetni"...
Persze ez csak egy magán vélemény, viszont tény az, hogy olcsóbb...

2vkx6unz

Már éppen reklamálni akartam...
Bár még nincs semmi frissítés a honlapon...
Egyébként Boldog Új Évet!

svejk

Akkor meg két szett kell. :)
Mert ugye egy befogó nem befogó, abból több kell és tuti mind a két éppen használt szerszámnak egy a befogó mérete.
Tehát vagy két, -mondjuk 16-os patron kell - vagy az egyik a 17-16 ba a másik a 16-15-be.

hostya

Fogadd meg Sz.József tanácsát,(#24742) és meg leszel elégedve, ha azt rendeled meg.
Nekem is olyan van, és én ME-1000 marógépen használom néhány éve, és semmi gondom nincs vele.

Sz.József

Így elsőre nem tudtam megfejteni az okfejtésedet, de mindjárt elolvasom még egyszer...   [#smile]
Tehát, ha van egy MK3/ER32 befogód akkor mi a gond azzal ha két 16-os szárú marót akarsz használni? [#fejvakaras]
Egyik maró ki, a másik be... (csak kupak lazítás)
Részemről az nem szimpatikus, hogy a másik megoldásnál a behúzószárat kell "megtépni", hogy masszív legyen a szerszám befogás.
Szóval miért kell 2db 16-os patron? Na ezt nem tudtam megfejteni...