Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

Csak a harmincegynéhány év vállalkozás átformálja az embert. Ha valami nekem 10 óra munka, de megkapom 10.000-ért, akkor inkább csinálok olyat, ami a 10 óra alatt hoz 20ezret.  
Persze ha hobbíból csinálod, van, hogy 10Ft-os órabért sem termelsz ki, de csinálod :) -és senki nem érti, minek tököltél ennyit egy vacakért.

s7manbs8

Csak van ám olyan, hogy nincs melód meg minuszba vagy, akkor nem tudsz ám csak úgy megvenni ami kell, arra is kell gondolni, persze aki teli van lecsóval annak ilyen baja nincs is egyértelmű.

df7vv4ry9

köszőnöm minden hobbyesztergályos nevében ,akik csak azért esztergálnak,mert őrömük van benne,engem sem zavar a tizforintos órabér

xg2w6ib9x

Általában jópofa dolgokat szoktál írni, de most úgy érzem olyasmiről próbálod megmondani a frankót, ami igen távol áll tőled.

zozo

Azért ugye nem baj, hogy én pl. a tecnhikumban esztergáltam/martam utoljára hobbiból :)
Imádtam csinálni, én voltam az egyetlen, aki a nap végén is ott maradhatott fusizni.
Aztán lehúztam 40 évet forgácsoló gépek közt, 30-at vállakozásomban. Közben hobbiból 2 évig autószerelőként dolgoztam, TV-t rádiót, háztartási gépeket stb. javítottam.  
Ezen a fórumon a CNC a kihívás, a hobbi nekem, nem a forgácsolás. De vagyunk itt így jópáran.  

df7vv4ry9

persze,hogy nem,nálam pedig az esztergálás a hobby,nem mindenki van oda a cnc-ért,ilyenek is lehetűnk itt páran
mindenkinek lehet véleménye
amivel én foglalkozom, anak a gépekhez semmi köze sincs
az eszterga  valóban csak hobby[#eljen]

svejk

Biztos van oka. pl olyan program vagy akárki jelentette be akinek ez gondot okoz, vagy érdekében áll.  
Régebben voltak vírusaim, gondot okoztak, leállították a gépemet összekavarodtak adataim.
Miért van az hogy csak egyes védelmi programok óbégatnak?  
Valahogy én már nem tudok hinni semminek, senkinek. :(
Tudom-tudom, majd meglátom... vagy igen, vagy nem.

Torro60

"Ezért nem szeretek esztergályoshoz se menni, mert egy se csinált még olyat ami kellett volna. "
Biztos,hogy jó rajzot vagy méretet adtál meg?[#circling]

Torro60

"amivel én foglalkozom, anak a gépekhez semmi köze sincs "
Nekem sincs semmi közöm a gépekhez!
Hobby-ból "nőgyógyász vagyok!"[#wave]

jani300

Már nekem is megfordult a fejemben hogy  külön gépről kéne netezni . De lusta vagyok . :)

s2k5ycubj

Látod én pont fordítva gondolkozom,ha nem olyan a munkadarab mint ami a rajzon szerepel,akkor az nincs kész. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam... Sajnos mindenhol vannak kóglerek.

df7vv4ry9

jó hobby az álmodozás[#wave]

zozo

Hát azért rajz-és rajz közt is van különbség :)
Miket hoztak néha...te Isten!

jani300

Torro60

Ezt a következő képpen lehetne definiálni:
Nemminden alakhü munkadarab mérethű,de minden mérethű munkadarab alakhű![#ejnye1]