Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Vetesi75

A direkt patronokat én is azokra az esetekre tartogatom, amikor normál ER befogóval már nem fér alá a munkadarab a gépnek. Viszont, ha sikerül beszerezni valami jóárasított colos szárú marókészletet, akkor ER-ből is szükség lesz 7-esre és 13-asra.

000000000

szaztok  
lenne egy kérdésem hogyan tudnák pozicilánot csinálni a gépemre mert 4 késes befogot szeretnék feltenni jelenleg csak egy kést tudok befogni amivan sajna nem tudom mia neve
 segitséget elöre is köszönöm

Sz.József

Igazad van. Egyedi esetek mindég is voltak/lesznek.
Én az egyedi, ritka eseteket megpróbálom áthidalni egy kis "fortéllyal"
ahelyett, hogy beruházzak egy nagyon ritkán alkalmazott patron készletre.
De ha valami miatt sűrűn szükségem lenne egy páratlan méretű patronra, (vagy a direkt patronra),
akkor biztosan vennék én is... (de csak a konkrét méretet)
Egy szó mint száz, sok minden függ az egyedi igényektől, lehetőségektől, hobbi, nem hobbi, van rá pénz, nincs rá pénz, stb. ...

zozo

Nekem ha gondom volt a patronnal, egy hasított hüvelyt csináltam a ritka, vékonyabb szárú maróra. Sajnáltam volna a patronért a pénzt :)

Sz.József

Hát, igen...
Máris egy gyakorlati példa az egyéni/ritka esetekre... ... [#eljen]

Vetesi75

Az enyém is saját gyártmány, még az ER-patron előtti időkből.  :) Akkoriban követtem el a hengeres szárú csigafúró készlet "kúposítását" is. Utóbbi kúpokról kiderült, hogy többször használatosak is lehetnek, mert a ragasztó hőre elenged.

4um5b65d

Tokmány hátlap.

250-es tokmányhoz.
133-as lyukkör a 4db rögzítő csavarnak.
kb 106mm-es a kúp nagy átmérője.
Gondolom valami szabvány méretű a rögzítés.
5000+posta

http://kepfeltoltes.hu/130106/000_4015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/130106/000_4016_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4um5b65d

Valamit nem lehetne már csinálni az adok veszek riasztással ?

Sz.József

Pedig elég sokan jönnek-mennek az "adok-veszek"-ben...
Ő náluk miért nincsen gond? (riasztás)

000000000

Kíváncsiságból benéztem a topicba. Nekem is támadó weboldalnak jelzi. Magyarul vírus gyanús ott valami.

Gyula65

Ma, kétszer blokkolt a vírusirtóm!
Üdv!

4um5b65d

Ezt nem a vírusirtó csinálja, hanem a Firefox böngésző.
Valami volt az adott oldalon, aztán a Jóska-Pista meg a Klári bejelentette, hogy gond van ezzel az oldallal, erre a böngésző webmesterek megbélyegezték az oldalt. Ez mindaddig fent fog állni, míg meg nem szünteti valaki az adok veszek fertőzöttségét és újbóli vizsgálatnak nem vetik alá a böngésző gyárban.
Gondolom így mennek a dolgok.

Sz.József

Akinek van regisztrált vírusirtója és nem jelez neki sem a Firefox sem Chrome
az mitévő legyen?
Csak azért kérdem, mert nem értek hozzá...
De úgy általánosságban is kérdezem, egy hozzáértőtől...

Sz.József

Mondjuk, ez éppen nem esztergályos téma...