Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

Keress inkább youtube videókat a témában :)

keri

Amúgy lehet alázni a kuncsaftot és az esztergályosokat is, de tény hogy van egy piaci rés a kínai gagyi és a minőségi egyedi munka között. Elektronnak ebben igaza van. Vannak munkák amit vagy aránytalanul drágán lehetne megcsináltatni, vagy kóklerrel rosszul.

Ilyenkor jönnek képbe a hobbisták a kínai esztergával [#wave]

s7manbs8

Mit is kéne esztergálni azon gondolkodám. :)

000000000

Mindenkinek ajánlom,hogy vegye meg vagy szerezze be valahonnan elektronikus formában a Herczeg István féle Szerkesztési atlasz-t,ebben bene van minden amit csak le lehet műszaki rajzolni :D.

s7manbs8

Haha, szilveszterkor azért nem mentem bulizni se, hogy azt a pénzt (1000 Ft) amit ott szórtam volna el, valami esztergályosnak adhassam egy óra munkáért cserébe, meg plusz egy köszönömöt is, ha a munkadarab jó is. :)

Mennyi idő is amúgy egy mm3 ledrehálása C45 acélból, csak hogy kiszámoljam előre  a munkabértet.

Ker9  géped tud fúrni C45 anyagba ? Gondolom a motor tengelyek valami olyasmiből lehetnek. Legalábbis nem a legpuhányabbak.

fpm64xtbb

Igen megkaptam,majd megoldjuk [#eljen][#eljen]

keri

Motor tengelyt viszi, de ER11-es orsót nem tudok :)

Apropó, az a felfogató lap kell még?

keri

...csak mert holnap lesz időm lemenni a műhelybe, megcsinálom azt is, csak küldj át egy rajzot az e-mail címemre...
Tanulok a profiktól, így nincs mellébeszélés hogy neked nem az kellet :D

pbalazs

Okés, értem, maradnak a videók...

s7manbs8

Még a terv sincs kész, mert mindig azon morfondírozok, hogy kerülne még olcsóbba. :) De a neved már a fejemben van, nem felejtelek el.

Mostanában amúgy nincs túlképzés esztergályosok körében, a hírekben mindig van valami leszúrás ...

s7manbs8

Most meg azt találtam ki, hogy tegnap megnéztem ezt a bordáskereket is aminek a végébe kéne pl belefúrni 5ösre készítve, hogy ráhúzzam eg 5-ös tengelyre, de lehet van valakinek iylen kereke 5-ös furattal eladó, lehet az egyzserűbb lenne venni, a fogai 3mm emelkedésű és 9 mm széles szíjhoz való kellene, a szíj típusa 90S3M585 nevű számú

s7manbs8

Á, a felfogató lap, az még nem lett megcsinálva eddig.

Meg is nézem a rajzot mit variáltam azóta. De egyébként  a legutóbbi verzióban egy 30-as átmérőjű a legszélesebb részen és az egész hossza maximum 50 mm kb. Itt leszek most egy pár órát még este.

000000000

Egyetértek Veled. Engem konkrétan zavar ha néznek. Nem azért mert valaki elől rejtegetni kéne a "nem tudásom" avagy tudásomat. Az az oka ami Nálad is hogy útban van/útban lehet a delikvens. És adott esetben kizökkenthet a számolásból vagy a koncentrálásból. Mint mindenki Én is a csapágyillesztést hoznám fel példának amikor a századoknak is jelentősége van ott meg nagyon kell figyelni. Munkahelyen más ott szakmabeliek vesznek körül a kolegák nem kérdeznek "hülyeséget" és hogy is mondjam együtt érzők. Tudják mikor kell avagy mikor nem kell ott lenni...

keri

Naja, havernak csináltam gázmarkolatot.
Fél napig rosszoztunk együtt, elcsesztük. Aztán dolga volt egy órára elment, addig amíg vissza ért gyorsan megcsináltam jól :)

A másik meg jön hogy esztergáljak egy szívócsonkot. Jó, milyet? Hát hogy illeszkedjen a karburátorhoz és a hengerhez, ok, rajzold le. Azóta se kellet megcsinálnom :D

s7manbs8

Ez volt a legutóbbi állapota: hozzáfűzni valók

- 30 méret az 30 +0.1 az is bepasszol egy vállba  
- a 12 furat vége kúpos a fúró miatt, a hegye van a végén
- a 12 méret az 12 -0.02 mm, az megy a tengelyre, a 8 méret az 8 +0.02 mm, a lapolás kétoldali pontos 6mm a jó, az is, a vbal végén pedig ami nincs a rajzon ott még egy 8-as menet kellene normál M8-as ami a menetes száron ics van pl. hogy egy anyával oda tudjam fogatni pl.  

ez az elmélet, a többit meg majd meg látjuk