Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Sz.József

De, úgy is fellehetne tenni a kérdést, hogy az egyik (Firefox) jelez a másik (Chrome) nem, akkor hol kell keresni a vírust?
A weboldalon, a böngésző progiban, vagy a számítógépen...
[#fejvakaras]

Sz.József

Én úgy hallottam, hogy Firefox-nál a 3.6.3-verziónál frissebbet nem szabad alkalmazni  
és ki kell kapcsolni a frissítés keresést és ezzel meg is szűnik a Firefox panaszkodás
a támadóhelyre vonatkozólag...

s7manbs8

ER11 szárat esztergán nem lenne érdemes csinálni ?

svejk

Nekem itt most 17.0.1 van és nem jelez.

Persze hogy nem mivel kivettem a pipát az eszközök/beállítások/Biztonság fülön a "Bejelentett támadó webhelyek blokkolása" elől.

4um5b65d

De miért vetted ki a pipát ?
A támadó webhely blokkolás nem egyetlen ember panaszkodása miatt történik. Annak oka van.

Ez olyan mintha fekete himlős területre mennél aztán nem szólna senki, hogy meg fogsz dögleni ha tovább mész.

Sz.József

Én azt hallottam/olvastam, hogy a Firefox valamelyik verziójától valamit elcsesztek a fejlesztők. (lehet direkt?)
A pontos "határ verzíóra" nem emlékszem...( talán a 3.5 kezdetűt mondták/írták még elfogadhatónak)
Egy időben kezdett nagyon sokat nyűgösödi a Firefox és besokaltam...
Én azóta a Chrome-t használom, Firefox elfelejtve... Még egyenlőre, megelégedéssel.

zozo

"ER11 szárat esztergán nem lenne érdemes csinálni ?"
Lehetne, de 6000-ért postával együtt én biztosan nem állnék neki :)  

s7manbs8

Én csak azért mert nincs esztergám, de most elővettem egy 8 as tengelyt és a végére egy kúpot beletenni meg menetet kivülre aztán csókolom annyi lenne, ha lenne mivel.

VighLajos

Dehogyisnem!
...folyamatosan jelez, csak már meguntam szóvá tenni.
Ma reggel valamit kiírt, PrintScreen-nel elmentettem a képernyőt PDF-ben. Akit érdekel, elküldöm neki, a képfeltöltés nem fogadta, mert nem jpg.

000000000

Print Screen. Utána Megnyitod a Paint-et és ott vagy megnyomod a ctrl V billentyű kombinációt vagy a Szerkesztés fülre kattintva választod a beillesztést akkor bejön a kép és elmented jpg-be.

zozo

Túl egyszerűnek képzeled az esztergálását egy főorsónak.
Fejrésze nem lehet 8-as, mert a patronnak is el kell valahol férnie, tehát kb.15-16mm. Aztán 100mm hosszan századon belül a szár, menet a fejrészre, aztán úgy kéne megfordítani, hogy megint szaladjon századon belül, majd szögpercre pontos kúpfészket csinálni, hollandi anyát esztergálni, hőkezelni stb. Magamnak se csináltam meg, mert nem tudta a szükséges pontosságot a gépem. Főorsó patronom nem volt, használt tokmányban pedig ezt nem lehet megcsinálni jól. Persze lehetne úgyis, hogy kinagyolt tengelybe a fészket először, aztán egy tokmányba fogott anyagra a kúpot és arra rányomni, így szaladna és egy megfogásban elkészülne...de kösz.. ehhez már öreg vagyok.

s7manbs8

Na ezért nem vagyunk mi magyarok sehol, mert egy rossz szárat nem tudunk megcsinálni és még sorolhatnám,, mindig csak a kifogás, hogy nem éri meg, a kínai meg örül ha ehet egy héten 3 szor. :)

s7manbs8

Másik, ha gyári géppel nem tudunk olyan pontos szárat csinálni, akkor mit akarunk azzal a pontos szárral hiába fogjuk be egy lityi-lötyi gépbe, akkor az mit számít, semmit.

s7manbs8

Ezért nem szeretek esztergályoshoz se menni, mert egy se csinált még olyat ami kellett volna.