Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ki is mentettelek, csak még a  rajzoló programmal se tudok mindent, de még attól is kevesebbet fejből persze. De ahogy néha így majd ráveszem magam, amit meg szeretnék csinálni közben gyakorlom ezeket a fogásokat.

s7manbs8

Kérni is akartam még pár zsüri tagot, egynek azért nem hiszek. :)

s7manbs8

PSoft

Elég hülén nézne ki a 4-es csavaron a 8-as emelkedésű menet.:))

zozo

M4 menetnél nem valószínű, hogy 8-as emelkedése van. Csak olyankor szoktam így a rajzra írni, ha egyértelmű, hogy kihúzó vagy rögzítőszerepe lesz.  
Ha volt hely akkor M4x8mély kiegészítést szoktuk alkalmazni. Megengedett jelölés amúgy a sűrű méretdzsungel elkerülésére.

jani300

Kösz ! Ilyen formában még nem láttam .

zozo

Azért hozzátartozik, hogy én évtizedekkel ezelőtt tanultam műszaki rajzot, akkor még 3vonalvastagságot használtunk. Ma már 2 van és pár dolog módosult, de az alapok ugyanazok.

jani300

Tényleg nem láttam még . Nem Zozo tudását akartam vitatni . Pár éve néztem a lányom szakrajz könyvét láttam némi változást mióta én tanultam  . Azért talán még látom térben a rajzot .

zozo

Furat egyszerű méretmegadás is hasonló lehet.
http://www.nyf.hu/others/html/technika_060327/muszaki_abrazolas_800_elemei/image063.jpg" TARGET=_fnew>méretez

jani300

Nagyjából egy időben tanulhattuk . :)

000000000

Hát tudod aki kurvának megy...tovább már gondolom ismered[#eplus2].
Azért jobbulást.Rám általában a gravírozás a legveszélyesebb,mert benne szoktam hagyni a tűt a főorsóban miközben épp veszem le a munkadarabot és  ráadásul a nem várt fájdalom miatt gyorsan el is húzza az ember a kezét a tovább már nem is részletezem :D.[#zavart2]

zozo

Bizon-bizon....:)

0uuaaky4s

Amikor én tanultam szakrajzot a menet ábrázolása magfurat teljes vonalvastagság a menet pedig szaggatott vonal volt. Az átmérőnél pedig kitették az átmérő jelét. Ha metszetbe rajzoltunk akkor besraffoztuk azt a részt ahol elvágtuk a munkadarabot. lehet így is,hogy M10x1x20.Ebből érthető, hogy az átmérő 10 az emelkedés 1 a hossz pedig 20mm-er.Persze ez már finom menet.Ezt nem okításnak szántam, talán az amatőrőknek segítség lehet.

4um5b65d

Vágtam már én is el párszor a mancsomat.
Varrni csak egyszer kellett. Igaz az nem bénáskodás miatt volt. El nem hárítható üzemi balesetnek jegyezték be.

4um5b65d

M10x1 - az egy M10x1-es menetet jelöl.

M10x(10) - pedig egy normál M10-es menetet , 10mm hasznos menethosszal.