Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

"Nekem csak egy sejtésem volt, hogy dama javára megválnál tőle, de lehet rosszul gondoltam, bocs... "

Jól gondoltad. tegnap emailben megkeresett Lajos és rajta vagyok/vagyunk az ügyön. Ez úton is köszönöm Neki a felajánlást.

Ma kíváncsiságból bejártam a bűvös OBI-Baumax-Praktiker bermuda háromszöget de sehol se volt marógép. De ahogy a sláger is mondja "...nem adom fel míg egy darabban látsz"

VighLajos

Igen, jól gondolod!
Ha dama fórumtársunk úgy dönt, akkor holnap elszállítom a cuccot.
...basszus! A behúzószárat is meg kell keresni...

svejk

Hagyományos fúrótokmányba azonkívül hogy nem szabad, nem is lehet marót fogatni, mert úgy is kilazul.

000000000

Ezt vagyis ehhez hasonlót tapasztaltam mikor az Univezal 3al marok hogy a kis 80as tokmány ahogy meghúzom fáj is a szívem mert nem kéne így megerőltetni pölö a 14es maróval martam legutóbb ottjó erősen "éccakára" meg kellett tépni. Na nem úgy hogy egy maróbefogás egy pofa készlet mert utána kuka lett.

svejk

Még az ER patronokat is meg kell "tépni", pedig ott sokkal nagyobb az áttétel. Főleg keményfém szárú szerszámoknál, mert hajlamos a kicsúszásra.
Ha lesz egy ilyen marógéped áldani fogod a nevét aki kitalálta a patront a fúrótokmány után.
Persze ezzel együtt szidni is fogod mert sajnos a szerszámcseréhez Siva istennő legalább három kezére szükség lenne. :(
Ugyan ilyen gyötrelmes a morse kúpok cseréje, de csak a meredek kúpokhoz képest.  
Szóval, valamit valamiért, nem véletlen az ipar sem állt meg a fejlődésben.

zozo

Főleg a spirál élűek szeretnek kimászni, az egyenes élű újjmaró az fegyelmezettebb.

000000000

Azt hiszem 3-20mm (nincs minden méret) kétélű maróim vannak mind rapid. Meg van egy 48mm sok élű homlokmaróm azzal szoktam síkot marni.

svejk

Ez miatt életének első percében belemartam a BF20 asztalába. :(

svejk

ha stabillá tudod szerelni majd a géped, meg fogod szeretni a keményfém marókat is.

000000000

Nemrég írt a patronbefogós fórumtárs hogy külön nem adja el a patronbefogókat csak a géppel együtt (ezt mondjuk sejtettem mert egybe többet ér) így vadászni kell még patronokat. Ha nincs más 21ezer+postáért Pestről kell rendelni. Vagy itt lesni kinek van eladó.

VighLajos

Megtaláltam!
Rend van itt, kérem!
[#wave]

svejk

Ha nem akarsz, nem tudsz Ebay-ezni akkor lesz itt olyan fórumtárs aki tisztes haszon mellett behozatja neked a kiszemelt eszközöket.
van benne lutri, mert néha a kici-kínai köszörűje nem áll a helyzet magaslatán, de amit olcsón kapsz a szerszámboltokban az is onnan való. :((

000000000

Örömmel hallom [#worship] rend a lelke mindennek.

000000000

Egy tórumfásunktól vettem már ezt-azt még a regisztrációm előtt sőt nem is itt "találtam rá" később tudtam meg hogy itt is jelen van hátha van Neki már írtam is Neki.

x2ph5v66y

Szia!
A reptéren régen 400 ig talán még most is, de 300 bar ig most is tudnak tölteni levegős palackokat.Lehet hogy meglehet próbálkozni hátha tudnának segíteni.Pontosabban tudni tudnak csak az a kérdés hogy akarnak e segíteni.Egy próbát megérne.