Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

nagy jó = nagyon jó

000000000

A mostani gépemhez amit kellett marni azt a haverom csinálta meg,ő kb esztergagéppel meg maróval pottyant ki az anyukája hasából,esztergályos családból származik,tőle tanulgatok állítom h tudna még itt a profiknak is mit mutatni,de sajnos az eddigi unszolások hatására sincs "ideje" fórumozni.

000000000

Hagyományos marón meg esztergán nőtt fel a srác,ha csak 1/10 annyira fogok tudni dolgozni ezekkel a gépekkel,mint ő akkor már boldogabb ember leszek.

000000000

Írtam emailt. Légyszi nézd meg mert sürget az idő.

hostya

És hogy alakul a pneumobil?

000000000

Szponzort keresünk mert idén szinte alig kapunk valami támogatást.

000000000

Ha mást nem csak alu csöveket,idomokat tudnának adni vagy levegő tartályt tudnának 200bárra tölteni Kecskeméten az is már nagyon jó lenne.

s7manbs8

Még lehet amiatt is érdemes egy esztergát megvenni, hogy orsó véget ledolgozzuk, mint így itt. Valahányat megcsinálunk, megtérül az ára.

http://www.youtube.com/watch?v=tbrj2nsZhH0" TARGET=_fnew>Orsó vég megmunkálás

svejk

" Az tényleg negatívum hogy fúrótokmányba kell befogni a szerszámot. "

Azt írtad Morse3 az orsója.
Akkor miért akarsz marót fúrótokmányba fogni??

Sz.József

"Csak gondolj bele egy fúrófejbe fogod be a marószerszámot."
Mint ahogyan az előttem szóló is jelezte, ilyen egyáltalán kinek jut eszébe...(?)
Kezdettől fogva említed, hogy nincsenek nagy igényeid. (és kicsi a helyed, egy fázis, stb.)
Márpedig, ha ebben teljesen biztos vagy, akkor nyugodtan megveheted ezt a kategóriát. (MBF550, X2, SX2, stb)
Azt úgysem kerülheted el egyik kínai csodánál sem, hogy használat előtt gatyába kell rázni.
Úgy is mondhatnám, "használat előtt felrázandó"... [#smile]
Nekem is volt szerencsém MBF550-hez és megvoltam vele elégedve.
Aki tudja, hogy mi várható el egy ilyen géptől (gatyába rázás után), az nem fog benne csalódni.
Ha továbbra is kitartasz ennél a kategóriánál, akkor legjobban akkor járnál, ha megvennéd Lajostól az MBF550-et.
Már ha egyáltalán meg akar válni tőle...
Az biztosan keresztül esett már egy "gatyába rázáson".
Aki azt mondja, hogy "játékszer", annak csak egyszerűen nagyobbak az igényei...

VighLajos

Ha meg lettem szólítva...
Annyit nem használtam, hogy kopásnyomok, stb lennének rajta. Még a gar.idő lejárta után nem sokkal eltört benne az a dupla, mozgatható  fogaskerék, ami a sebességet váltja.
Hozzáláttam az ékszíjas átalakításához. Lassan ment, mert néhány dolgot le kellett volna hozzá gyártani.
Mivel hobbi-szinten művelem, ezért az idő nem szorított.
A végén vettem egy Sieg SX3-as marót, ezzel "enyészetre" lett ítélve az Einhell.
Letakarva foglalja a helyet az amúgy is szűkös garázsműhelyben.
[#smile]

Sz.József

Én gatyába rázás után megelégedéssel használtam, persze csak arra amire való,
szóval csak hobbi igénybevétel... (nem napi nyolc órába, meg nem 20-as maró telibe 10mm mélyen...  )
Nekem a munkaterülete kezdett kicsi lenni...
Kizárólag azért váltam meg tőle, mert a garázsműhelyben én is szűkében vagyok a négyzetmétereknek...
Nekem csak egy sejtésem volt, hogy dama javára megválnál tőle, de lehet rosszul gondoltam, bocs...

HJózsi

Meg kell nézni a vezérlő leírásában, hogy tudja-e a CSS-t azaz a Constans Surface Speed-et vagyis állandó kerületi sebességet. Valószínű tudnia kell... A Mach3-ban ez a G96 -al érhető el és ez esetben az S szó a kerületi sebességet kell hogy kapja.   G97-el lehet visszaváltani fordulat/perc módra.

svejk

Lehet Dama barátunk nem ismeri http://www.ebay.com/itm/ER32-MT3-MK3-M12-SPRING-COLLET-CHUCK-CNC-MILLING-LATHE-TOOL-WORKHOLDING-A75-/110992213194?pt=BI_Tool_Work_Holding&hash=item19d7a6c4ca" TARGET=_fnew>ezeket a szerszámbefogókat??

Ami nincs MK3-ban az nem is létezik. :)
Egy a fontos a vásárlásnál, hogy benne legyen a behúzószárnak a menet.

000000000

Tudom hogy van patronbefogó de ennek hiányában marad a fúrótokmányba való befogás. Amúgy tegnap emailben megkeresett egy fórumtárs akinek többek között van eladó patronbefogó készlete. rajta vagyok az ügyön... Úgy tudom hogy az Einhell-nél MK3as kúp van a főorsóban és maga a fúrótokmány is MK3as kúpon van rögzítve gondolom egy kúpkiütővel ki kell csak ütni majd berakni a partonbefogót és mehet a buli.