Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Rosszul írtam, természetesen MBF550  

VighLajos

Így igaz, MK3 kúp

f35ezvjs

Bocs- nem ócsárolni akarom ezeket a kis gépnek mondott játékszereket. Csak gondolj bele egy fúrófejbe fogod be a marószerszámot. Ez eleve már ütközik a jótól. Ha már pénzt adsz ki egy ilyen gépért nézz szét a piacon, rengeteg olyan marógép van eladó amivel dolgozni is lehet Pl ME 1000 Me 250 es de sorolhatnám a tos gépeket is ezek azért nincsennek annyira lehajtva és mindent megtudsz rajta csinálni még a fogaskerekeket is. Hísz látod a műanyag fogaskerék ez már nálam csak játékszer kategória. Egy ilyen használt gépet ami kitűnő állapotban van megtudsz venn 250-300 ezerért. és dolgozhatsz vele.

9pk59nuy

Ha a motorja gyenge neked, akkor a gép többi része is az.

000000000

Teljesen igazad van. Az a baj hogy kicsi a műhely, Nincs 3 fázis. Ha 3 fázisban gondolkodok akkor kell egy frekvenciaváltó. Vaterán nézegettem marógépeket de csak ilyen ceruzahegyező kategóriák vannak. Van 1db Lengyel marógép de az Tőlem messze van nagyon meg 4 tonna 8KW motorral stb stb. Egy ekkora monstrum Nálam elképzelhetetlen. Sajnos csak ilyen piciben gondolkozhatok. És piciben szeretném a pénzemért a legjobbat venni. Egy ilyen műanyag fogaskerekes problémát lehet orvosolni. vagy csinálok ékszíjtárcsát vagy csináltatok megközelítőleg anyagáron két fogaskereket. Tudom hogy ezek problémák de orvosolhatóak. Nálam ez még nem akkora gond. Számomra a kisebb motorteljesítmény sokkal nagyobb gond mert azt költségesebben tudnám csak orvosolni.

VighLajos

Dama, írtam magánlevelet!
[#vigyor2]

f35ezvjs

Nálam volt ilyen kategória kipróbálásra de egy napután visszaküldtem mert nagyon játékszer. Hídd el ez lesz a drága gép ha ilyen kicsit veszel megbánod. bár nem tudom mit akarsz rajta csinálni ez fűgg attól is de a fúrófely az a negatív csúcs rajta.

000000000

Mi a baj Svejk mester?Ha minden jól alakul majd Debrecenben megmutatom,hogy mennyit fejlődtem :D.

vjanos

És ha eladnád az esztergá(i)dat, és ahhoz hozzátéve vennél egy nagyobb esztergát, amin meg tudnád oldani a marásokat?  

Egy gép lehet picit nagyobb, de csak egy helyet foglal. Kevesebbet, mint egy külön maró és eszterga.

000000000

Előre is bocsi a buta kérdésért de nagyon új vagyok még itt. Az adatlapomon található email címre írtál vagy itt privát üzenetet ha itt van ilyen funkció ?

B.Zoltán

Ezen a SUPER X2 PLUS marón 500 W-os kommutátor nélküli motor van (frekvenciaváltós), X330 Y145 Z270 mm mozgással, hátul meg van erősítve, hogy ne tudjon hajolni, de így nem is lehet oldalra fordítani. Azt elfelejtettem írni, hogy ez csak az angliai Arc Euro Trade forgalmazza, mert csak nekik gyártják a kínaiak külön ezt a változatot. Én tavaly onnét vettem, 8 nap alatt itt volt. 225-230e Ft körül van szállítással együtt, a font/forint árfolyamtól függően.

http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/Machines-Accessories/Milling-Machines/Model-Super-X2-Plus-Mill" TARGET=_fnew>SUPER X2 PLUS Maró

000000000

AZ e-mailedre ment,itt nincs belső levelező.

vjanos

Barátságosnak barátságosak, de  a bemutatóteremben összesen vagy négy gép volt, mikor voltam náluk.

Rendeltem is egy éve egy állóbábot, egy hónapos határidőt ígértek. Aztán három hónap múlva sem jött meg. Aztán máig hívnak, amikor majd megérkezik...
Szóval raktárkészlettel ne számolj.

000000000

Sokan sok félét írtatok jót rosszat egyaránt. Köszönöm szépen a segítséget.Ez a SUPER X2 PLUS jónak tűnik. Viszont ahol az egyik valamiben jobb ott valahol "rosszabb" is. Írtad hogy nem dönthető avagy kifordítani ami Nekem fontos lenne.

000000000

én sima x2-őt vennék az ára miatt és azzal kezdeném h vennék egy normális főorsómotort rá,45 fokban meg lehet dönteni az egész oszlopot jobbra balra,de a fejet nem lehet dönteni.