Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

s7manbs8

Egy ekkora méretű gép marószárnál mekkora erő mennyi elhajlást okoz ? Tehát egy marószerszám megmunkálásakor, mennyi fogásvétel engedhető meg acélban meg aluban pl, műanyagot azt biztos könnyen viszi nagyobb fogással is az nem kétséges.

000000000

Eleve nem gondolkodok nagy dolgokban csak akkorában gondolkodok amilyen határokat az esztergám megenged Hyundai HYD 500. Kizárólag hobbi szinten gondolkodok. Alap dolgokban. valaminek az olyan szintű módosítása mint pölö vettem a YES15 gyorsváltós késtartót annak a betétjein a késmagasság állító hornyot meg kellett hosszabbítani hogy lejjebb tudjam engedni a betétet a késtartóban mert kisebb a késmagasság ergo nem ehhez a géphez való hanem nagyobb gépre. Vagy amit most szeretnék csinálni a hossz szánra állítható ütközőt. Alapvetően alumíniumot meg "vasat" marnék vele. Nem 50 HRC kemény dolgokat. Az tényleg negatívum hogy fúrótokmányba kell befogni a szerszámot. Most ha elmesélném hogy én meg a 80as tokmányba fogom be a marót az Univerzal 3on patronkészlet hiányában az meg még rosszabb. Holnap elmegyek megnézem élőbe milyen benyomást kelt de figyelembe veszem a döntésnél amit mondtatok.

000000000

Keményebb anyagokban én max 0,25xD-t szoktam fogásmélységnek venni.

s7manbs8

Szoktál marni is meg esztergálni ?

000000000

Most kaptam meg elolvastam. Légyszi írd már Emaílben hogy mennyire van szétszedve esetleg 1-2 képet tudnál e csinálni Róla ? De a részleteket emailben csak most gyengélkedik a freemail.

B.Zoltán

Ez a dönthetőség engem is nagyon nehéz döntés elé állított, de aztán annyi cikket olvastam, hogy hogyan kell megerősíteni ott hátul, hogy stabil legyen az állítható részénél. Ha viszont ezt megcsinálom, akkor meg nehéz állítani.

Aztán arra jutottam, hogy megveszem ezt a rögzítettet, és csinálok majd inkább egy billenthető asztalt. Most a satuba befogom megfelelő szögben, és úgy marom.

Nekem fontosabb volt az, hogy nagy asztala legyen, és a kettő sajnos nincs együtt.

Most néztem, hogy a szállítás emelkedett, lehet, hogy 10-15 ezerrel többe kerülne, mint amit írtam. (585 font + 99 font szállítás)

Nem kell elsietned.

hostya

Ha azt a néhány alkalmat szokásnak lehet nevezni... :))

000000000

Marni mostanában tanulgatok,mert bonyolultabb kicsivel mint az esztergálás,esztergálni meg igen,de ha pontosabb dolog kell akkor inkább megkérem a haveromat h egy sörért csinálja meg :D.

jani300

Jaj . Mindenki kezdte valahol .

000000000

000000000

Hostya tudja,hogy csak most nyáron dolgoztam elsőnek esztergán,ezért írta,de köszönöm a védelmet :D.

000000000

Suliban benne vagyok kettő járműépítős csapatban és így van egy hallgatói műhely ahol csak nekünk van egy 750mm-es csúcstávolságú valamilyen magyar gyártmányú eszterga és egy nagy marógép,de azért már kicsit megviselt gépek,mert ezek a hallgatóknak vannak kirakva tanári felügyelet nélküli használatra és én is azért láttam már pár érdekes mutatványt végző embereket a gépek mellett.:D

B.Zoltán

Én most csináltam x2-vel gyors késcserélőt.
Lehet azért szépen haladni vele. Az universál 3 után nekem is nagy jó ezzel dolgozni.

jani300

Oszt mán mindjárt marógépet gyártanál  :)
Hidd el olcsóbb venni egyet . De amit az ember maga csinál azért az jó érzés .