Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Én legalábbis már átberheltem  volna valami másra .pl, varrógépeken lévő pici bordás ékszíjra vagy az elektromos kézigyaluban lévő hosszbordásra vagy ha rövid akkor meg egy közbenső tengely beiktatásával vagy simán egy O gumigyűrűs hajtásra.

000000000

Ez egy sieg. Olyan kicsi, hogy szemüveg nélkül nem is nagyon látom. 250 körüli a csúcstávolsága.
Plusz "marógép" ami asztali fúrógépnek is szerény.

279nwbpsa

Nézd esetleg meg,milyen szíj kellene hozzá.
Van egy pár darab itthon,ami nem metrikus osztású.
Ha találok megfelelőt közte,szívesen elküldöm neked.

000000000

Gondoltam már rá, de lehet, hogy valami háromfázisú rövidre zárt forgórészű kéne.
A mániám, hogy egyszer majd menetet vágok vele.
Kefés motorra nem akarom cserélni, mert szerintem az forgásirányváltást nehezen viselik.
Most egy nagyobb lélegzetű program fejlesztése közepén vagyok, így időm csak annyi, hogy ide benézek, ha már a gépnél üldögélek.
Sikerült egy háromfázisú motort szereznem, ez meg nagyon kicsi.
Egy néhai szovjet "motoros kulcs", vagy nem tudom mi lehet a neve. A szerepe, mint a légkulcsé, csak ez nem levegővel hanem villanymotorral. Ez végül nem vált be. Még gyengébb, mint ami most rajta van.
Gondoltam, ha neki fogok egyszer, akkor már "komolyabb" motort teszek rá.

000000000

Köszi!
Reggel tudom megoldani.

279nwbpsa

Rendben.Majd levélben a többit akkor...

000000000

595852ar

Nem akarod eladni, vagy esetleg elcserélni?

000000000

Egyszer meghirdettem itt a fórumon, de nem volt rá érdeklődő.

000000000

http://sieg.hu/kombinalt_gepek.html" TARGET=_fnew>Az M1 -es ről van szó.

Nem újonnan jutottam hozzá, de nincsen lestrapálva. Hiányos a cserekerék készlet, meg hasonlók.

s2k5ycubj

Csak kíváncsiságból:mennyire használható a maró része? Mondjuk vasat mekkora maróval tudsz marni vibráció nélkül?

000000000

10 -es marót próbáltam hozzá. Nagyjából 1 mm fogásmélységben és fele maróátmérővel jól működött.
Természetesen, ellenirányú megoldásban, mert a menet és az anya nem kottyanásmentes kivitel.
Ugyan úgy, mint egy mezei eszterga, vagy marógép, van holtjáték az orsóknál.
Egy másik esztergával csináltam Morse kúpot és abba építettem bele a 10 -es ujmarót.

s2k5ycubj

Az nem is rossz,én rosszabbra számítottam. És mikor lesz cnc?

s2k5ycubj

keri

Szíjkereket nem lehet rajta cserélni szabványosra?

Másik, hogy nekem is a motorral van feszítve a szíj, most meg fogom csinálni hogy a motor fix, és külön szíjfeszítő legyen, mert így nagyon macerás, így viszont a szíj méretére sem olyan érzékeny.