Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem, mostanában biztosan nem.
Én úgy jutottam hozzá, hogy aki vette, nem használta. Én meg úgy hoztam el, hogy ledolgoztam.
Amúgy sem nagyon tudott mással fizetni. Szóval, nekem nem nagyon kellet. Van fantázia a cnc-sítésében. Úgy értem, hogy az eszterga részében. A marógép Z-tengelye ebben a formában nem igazán alkalmas rá. Ahhoz, más konstrukció kellene.
Végül is, nem sok értelem van kertelnem.
Nincsen pénzem a fejlesztésre.

000000000

Biztosan lehetne.
Nekem nincsen rá lehetőségem.
Én inkább megválnék tőle, ha érdekelne valakit.

9pk59nuy

Ezt a motorcsereberét én is, és szerintem más is megcsinálta, aztán szépen visszatette az eredeti motort. Nekem egy Univerzal2 volt 120W-os motorral, és nehezen lehetett vele leszúrni 600as fordulaton. Aztán a harmadik csere után rájöttem, hogy ezek a ruszkik nem is olyan hülyék. Csak a fordulatot kellett leosztani az áttétellel 100-ra és 20mm-es átmérőt tudtam leszúrni vele, és még 10 évig használtam.

keri

Jól látod :)
Szakmailag nem is értek hozzá, nem ez a szakmám, és bár sok ötletem van, jó tisztában lenni arról, hogy csinálja az akinek ez a szakmája. Nem kell mindig feltalálni a spanyolviaszt. Meg attól, hogy tudok valamit, most minek törjem le a lelkes magyarázatot :D ötletekért jöttem és kaptam többet is, tehát én csak örülök hogy ennyi lelkes segítőkész ember van itt.  

Pl. már az is segítség, hogy már tudom, hogy "tűréstáblázatot" kell keresnem a googleval.

Sajnos ott még nem tartok, hogy csapágyat illesszek.  
Szétkaptam az esztergát, hogy berakjam az újragyártott fogaskereket, de akkor már a csapágyakat is cserélem mert SKF valahogy szebben fut mint az CBK (gondolom China Bearing Kampany)  

Szóval most ott tartok, hogy atomjaira szedve, lepucolva, leolajozva várja az összerakást (mert közben megjött asszonypajti :D )  

Erről az összerakásról majd a "boncolás, mi hogyan működik" topikba rakok fel fotósorozatot, ha sikerül megoldani, hogy közben ne legyen gépzsíros a tükörreflexes gépem.

Na, ez után tudok nekiállni a csapágyházaknak és a CNC építésnek. Aztán meg nagyon remélem hogy nem kell semmi anyag még, mert erre karácsony után kerül sor, és két ünnep között elég esélytelen bármit beszerezni.

dezs

Ki használ váltólapkás leszúrókést?

Kicsi esztergákon dolgozgatok, a leszúrás eléggé megterheli őket. Nem vagyok túl jó késköszörülésben, ezért mióta van váltólapkás késkészlet, amire csak lehet azokat használom.  
http://www.uni-max.hu/lapkas-kestarto-5-darabos-keszlet/d/" TARGET=_fnew>késkészlet
Nekem teljesen jól beváltak, csak a "kollégák" valahogy mindíg lecsorbítják a lapkákat. De legalább nem az egész szárat teszik tönkre....

Ennek a késnek a megvételét fontolgatom:

http://www.uni-max.hu/leszuro-kes-10-mm/d/" TARGET=_fnew>váltólapkás leszúrókés

Szerintetek megérheti az árát?

dezs

Ja és főleg aluhoz, műanyaghoz kéne nagy átmérőknél (50-60 mm) és savállóhoz kicsi 10-12 mm átmérőknél.

000000000

Na igen az Optimum valóban ég és föld a Hyundai-hoz képest de ez azért az árán is látszódik majdnem 2x annyiba kerül.

595852ar

A kés megérheti az árát, de kérdés, hogy a te kicsi esztergád bírná-e a gyártó által megadott paramétereket tartani.

8uup9xs82

Szia!

Sokszor elcsíphető cserélhető "pengés" leszúrókés 10x10 - 12x12 -es szárral. Általában egy 0.6-1.2 mm es HSS penge van benne, amit köszörülhetsz rogyásig.

http://www.ebay.com.au/itm/Small-Mini-Lathe-Parting-Tool-Cut-Off-HSS-Blade-Emco-Lathes-8mm-x-8mm-/400252151627#ht_1552wt_1163" TARGET=_fnew>Például ez

595852ar

595852ar

"ötletekért jöttem és kaptam többet is, tehát én csak örülök hogy ennyi lelkes segítőkész ember van itt."

Akkor már ketten örülünk.  

0uuaaky4s

Szia! Én 15-évig ilyen leszúrókést használtam 1500-as esztergán,azon agépen nagyon jó volt, de kis barkácsgépre nem alkalmas, mivel elég széles (3mm) a lapka. Kérdés milyen a géped csapágyazása és az egész géped felépítése. Dudkin javaslatát jónak tartom. 1,2-2mm-ig elmegy.

dezs

Erre gondolsz?

http://www.uni-max.hu/30770/d/" TARGET=_fnew>betétkés-tartó

dezs

AT 520 eszterga/marógép.  

A honlap szerint 1,6mm széles a lapka, ha jól értem.

s2k5ycubj

Egész jónak tűnik,én hasonlót vettem annó az optimumtól és nem csalódtam benne. Arra figyelj,hogy iso lapkás legyen és akkor sok helyen kapsz hozzá jó minőségű lapkákat. Mert a hozzá adott "gyáriak" általában elég vacak minőségűek. A fairtoolnál szinte minden fajta lapkát kapni darabban is és nem kell teli dobozzal venni mint máshol.