Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Nem is gondoltam rá, jó kérdés!

szpinya

Az 5 mm fogásmélység, nem feltétlenül a kés érdeme....oda azért gép is kell már.
Egy mezei , jól köszörült keményfémlapkással is meg lehet csinálni...legfeljebb nem annyiszor mint ezzel a lapkával.

s2k5ycubj

Kár,hogy kamu ez a videó! Ha a leírt adatokkal ment volna a gép az nem így nézne ki. Az idén már nem cnc-zek,de jövőre csinálok majd videókat  kellemes nagyolásról. Amikor valamiért nem megy a hűtés úgy kopog az üvegen a forgács,hogy szinte már félelmetes és a 0.6-os előtolásnál csak az alunál van folyó forgács. Valamint sokkal jobban szikrázik és még a látható mezőbe erősen lilul a forgács,szerintem nagyon jól néz ki. Ha nincs a gépeden legalább 6-8KW-os motor ne nagyon álmodozz ilyen tempóról szerintem. És még annyit,hogy egy jófajta lapka ára a boltban 1500-2000 körül van,itt kapsz jóval olcsóbban is (Sólyom Roland, Gulácsi Zoli,Varga István,és még sokan mások),mármint a fórumon. Fogok csinálni egy leírást is a lapkákról konkrét típus számokkal és fotókkal,és persze a tapasztalatokkal.

000000000

értem, köszi a választ és várom a videókat/tapasztalatokat :)

000000000

Én úgy gondolom megadják hozzá azon átmérőket aminél egész rece jön ki mint a fogaskerék marásnál.

Vetesi75

Szia! Kissé elnagyolt számítás a video második felére:
http://kepfeltoltes.hu/121222/fogero_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Illetve a forrás ahonnan beillesztettem a képrészletet:
http://mpwr.iscar.com/machiningpwr/machiningpower.wgx?vwginstance=2331dfd8e1634ceab58f0664165fcfde" TARGET=_fnew>Iscar segédlet.

2vkx6unz

Számoltam egy kicsit. Szerintem is kamu mert 200m/perc sebesség mellett 100mm átmérőjű anyagnak 636 fordulatot kellene megtennie percenként. Ekkor 0,6mm/fordulat előtolás mellett percenként 381mm-t kellene elmozdulnia. A videon ~14mp a forgácsolás ideje. Ez alatt 89mm-t kellett volna elmozdulnia. viszont a videon ~25mm-t mozdult csak el, ha elfogadjuk, hogy 5mm volt a fogásmélység.  
Szóval valamelyik adat nem valós.
Pesze a tévedés jogát megtartom magamnak ;)

4um5b65d

Gyerekek !

Csigaáttétellel kapcsolatosan kivel leveleztem pár hete ?
Nem találom a beszélgetésünket.
Végre sikerült találnom belőle.

595852ar

s2k5ycubj

Igen,de egyet ne felejts,hogy a cnc a kés hegyéhez méri a vágósebességet és akkor már 707 a fordulat,tehát még kevesebb idő alatt végig kéne érjen.

2vkx6unz

Mindig tanulok valamit ;) Mentségemre legyen modva, hogy forgácsolással csak a szakközépiskola első osztályában foglalkoztam és a szerszám akkor is csak egy kézi reszlő illetve egy vasfűrész volt ;)

4um5b65d

4um5b65d

Mivel esztergálva lesz az anyag, így ide írom a kérdésemet. "Szakércse" meg valaki aki csinált már ilyet.

10-es plexi lemezt kellene feldarabolnom 120-as négyzetekre.  
Kinek mi vált be leginkább ?

Van dekopír fűrészem, flexem , asztali körfűrészem , kézi körfűrészem a célra.
Legrosszabb esetben gyártok valami sínen mozgó alkalmatosságot.

s2k5ycubj

Ahhoz képest nem is rossz ez a számítás.

s2k5ycubj

A dekopír nekem törte a plexit,ami jó volt a gyors fordulatú géphez árul a dremmel olyan marót aminek fordítva van a menete és forgácsolás közben tolja hátrafelé,tehát kifelé az anyagból a gépet. Van egy és két élű,nekem ez vált be a legjobban. http://www.onlineszerszam.hu/dremel/index.php?kat=1&alkat=18&id=17" TARGET=_fnew>Így néz ki.