Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r2u4n063m

A második véletlen nem alu?  
Nekem egy kidobásra ítélt jégkorcsolyán akadt meg a szemem... A kori éle gyorsacél penge. Egyenlőre elraktam, a valamire még jó lesz dobozba... [#buck]

9pk59nuy

Én 2 gépet is vettem tőlük ezekkel a feltételekkel. Amikor kiderült, hogy a marógép x tengelye 3mm helyett 3,15-öt tol elő 1 fordulat alatt, akkor 1 hét alatt hoztak egy metrikus orsót és anyát az inches helyett, és beszerelték... Azóta is pöpec!

000000000

Én vitatom. Akinek jó, az vegyen tőlük.
Ha nekem mondjuk pénzem lenne, mert azért ez egy képtelen feltételezés.
Nem fizetnék előre azért, hogy a pénzem használatáért ők kérjenek TŐLEM jutalékot és számoljanak fel különböző költségeket.
Úgy működnek a leírás szerint, mint egy üzlet.
Azzal a különbséggel persze, hogy nekik semmijük sincsen. Ha jól sejtem, forgótőkéjük sem. árban, meg ha jól veszem ki, mégis drágábbak, mint mások.
Ha én hitelt veszek fel, nekem kamatot kell fizetnem. Ezek, meg kamatmentesen használják a pénzemet. (ez persze, csak fikció, mert nekem nincsen pénzem). Mert ugye, előre kell fizetnem.
A mai világban, amikor ha zsebben a pénz, azt vesz az ember, amit csak akar és azonnal.
Nem pedig kamatmentesen hitelez a kereskedőnek, aki majd engem jól megkopaszt cserébe.
Szóval érted? Engem nem zavar, csak nem értem.
Ennyi az egész.

000000000

"Én vitatom."

Bocsi!
Helyesen.
Én NEM VITATOM.
Ezek szerint, már én sem azt írom, amit gondolok?
[#eplus2]

9pk59nuy

OK. akkor te úgy vásárolsz, hogy bemész a gépboltba, hónod alá veszed az esztergát, beteszed a kocsiba, és hazaviszed. Nekem meg elhozták a műhelyembe, és beállították a megfelelő helyre.

Szedlay Pál

Igen ezt írtam, hobbyra rengeteg és fantasztikusan ötletes megoldások születnek - egy-kettő még a mindennapi termelésbe is átvehető- és itt is publikálják őket. Az életben ezek az apró trükkök nagyon hasznosak lehetnek.

000000000

Egy ilyen kis játék gépet, amit még hóna alá is vehet az ember, annak azért nem nagy varázslat az "üzembe helyezése". Meg a nagyobbaknak sem.
Ettől függetlenül, persze mindenki azt a lehetőséget választja, amit a legkedvezőbbnek tart a maga számára.
Én hosszúnak tartom a dolog átfutását, meg nekem nem szimpatikus. Ennyi az egész.
Másoknak, biztosan mások az elvárásaik, ha már egyszer működik ez a vállalkozás.
Nekem egy kicsit soknak tűnik a felhajtás lényegében a semmiért.

000000000

A réz az véletlen nem alumínium ? Csak a fémszínű folyóforgács miatt vetődött fel bennem a kérdés. Tudtommal a réz nem így viselkedik.

df7vv4ry9

egyetértek veled  
megrendeltem a gépet ,két hét múlva mentem érte és akkor fizettem  ki az árát(nem is kértek elöre semmit),ez a tiszta dolog,
mégha  a sógorokhoz  kellet érte menni Linzbe
(bernardo)

vjanos

Valszinűleg elírtam, az ottani fórumos szöveget vettem alapul... :)

9pk59nuy

Az eszterga és a marógép amit vettem, csak zsiráffal mozgatható a tömegük miatt, így mindenképpen szakember (erőember) és teherkocsi kellett a szállításhoz. Ha külön rendelem, akkor a rakodókat egyáltalán nem érdekli a cumó működési hajlama. Így célszerű a komplex szolgáltatást megrendelni.

000000000

Szép jó estét!  

egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki dolgozott-e már Iscar SumoTurn WNMX HTW típusú eszterga késsel? pontosabban lapkával. kép: http://screenshot.cz/Y9PWS/eszterga.jpg" border=0>

ebbe szeretnék majd egyszer beruházni, viszont árat nem találtam róla, iscar oldalán pedig csak  céges regisztrációval érhető el. nézegettem pár videót a neten róla és eléggé megfogott SAE 1045-ös anyagból 5mm-t erőlködés nélkül levitt http://www.youtube.com/watch?v=awnEMPUk0Ww" TARGET=_fnew>Iscar itt az említett videó, aki tud valamit erről a késről és jelezné azt, azt megköszönném :)

000000000

hoppá, az előző videó nem rossz, http://www.youtube.com/watch?v=HlHVWz4Joys" TARGET=_fnew>EZ A KÉSHEZ TARTOZÓ VIDEÓ

PSoft

A http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=iT7oID8c5Fk&feature=endscreen" TARGET=_fnew>QUICK recézőmaró működése.

Két hete körül volt itt téma,hogy "hogyan is működik.

Etib

Szép, szép, de hogy jön ki a kerülethez ez egész számú rece?