Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Holnap fotózom. Nem fogom gyorsan összerakni mert az olajzást még ki kell találnom.

nvnshmpmn

Biztos ami biztos, nem állnak a gép elé-inkább mögé.

KoLa

Nehogy rájuk csapódjon a hűtővíz![#nevetes1]

000000000

Ez valami tanműhely lehet ez a két muksó meg ágyucsövet barkácsol.

KoLa

Akkor lesz idő elmélkedni!:)

000000000

Félnek, nehogy szét csavarják a fúrót! :))

000000000

Lehetőség szerint a fúró átmérőjének megfelelően kell megpörgetni az anyagot.
Minél nagyobb fordulat.
Persze, a stabil anyagmegfogást figyelembe véve.
Ha gond van a szegnyereggel, hagyni kell, hogy a fúró maga álljon központba.
Laza hüvely. Stb.

Csuhás

Talán nem is csiszoló eszköz, hanem valami anyagtovábbító szerkezet érdesített görgője?

jsugc4fsx

üdv mindekinek!E2n es gépem késtartó vége mind a   négyoldalon picit levanhajolva , hogy hajolhatott az le?Esztergáláskor zavaró lehett?Próbáljam meg egyengetni valahogy?

nvnshmpmn

Azért hajlik le a négy sarkánál, mert nem az egész alja fekszik fel a kéziszán tetejére. Alul van egy kör alakú felfekvő felülete, a sarkai így a "levegőben" vannak. Az enyém legalábbis ilyen kialakítású.
Körbe lehet marni egy patronba fogott pl. 12-es ujjmaróval úgy, hogy a késtartónak aláhézagolsz annyit, hogy a maró a felületből, ahol a kés felfekszik vigyen egy-két tizedet. Nem biztos, hogy tökéletes lesz, esetleg nem találkoznak össze a felületek majd a sarkoknál. Az enyémmel így jártam. Azért így is sokkal használhatóbb lett, mint volt, mert nagyon billegett benne a kés. Egy 12X12-es gyorsacélt befogva érezhető volt, ahogy hajlik az anyag, amikor meghúztam a csavarokat. Így már nincs ilyen probléma.

Csuhás

Nagyon zavaró, mert ha nem fekszik fel végig a kés alja akkor rezegni fog. Egy tokmányba fogott ujjmaróval, meg tudod igazítani. A késtartó alá lehet hogy kell pakolni pl két gyorsacélt a marás idejére.

jsugc4fsx

köszi ha majd fog forogni a gépem akkor meg probálom.

nvnshmpmn

Egyengetni nem érdemes, nehogy letörjön a sarka. Öntöttvas.

jsugc4fsx

Az egyengetést présel gondoltam ,de a marózást fogom mepróbálni .

000000000

A késtartó biztos nem öntöttvas, esetleg kovácsolt, vagy acél.
Mekkorák a fő méretei? Nekem EAN-ról van egy eladóm, mivel magasságállítósat vettem tavaly.