Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Előtte leoldalaztad az anyagot? [#confused]

000000000

Igen le!  
De ezek szerint lehet hogy nem lett tökéletes, ha már így kérdezed?

nvnshmpmn

Nekem eddig csak egyszer tört bele. Azóta úgy fúrom, hogy gyakran kiemelem a fúrót, kijöhessen a forgács, meg bemehessen az emulzió. Így nem törik bele.

000000000

Ha a tokmány középpont nem megfelelő a főorsó középpontal ez természetes dolog.

s2k5ycubj

Ha csak a gép nagysága miatt nem tudod felsimítani,szívesen segítek a varázsceruza hegyezőmmel.De azért fotózd le.

000000000

Ma még esélye sem volt a forgácsnak beragadni ugyanis a hegye épp hogy egy picit bement és már RECCCCCSSS.

nvnshmpmn

Hányas központfúró volt? Nem az a baj, hogy a szegnyereg nincs középre állítva?

000000000

Ez előtt már régebben két három darabot csináltam minden gond nélkül ment, szerintem központban van a sima fúrással sincs gondom, ebből gondolom hogy jó.De ezt én gondolom teljesen amatőr létemre.[#nemtudom]

000000000

2.5-ös és talán 3.6-os.

KoLa

Lóg a szegnyerged!vagy el van állítva a központtól!

KoLa

Egy két fotót készítsél!

nvnshmpmn

Esetleg meg kéne próbálni egy kissé meghúzni a szegnyereg hüvelyének a rögzítőjét, de csak annyira, hogy azért még nem szoruljon. Hátha akkor nem törné.

000000000

Fogjál be a tokmányba és a fúrótokmányba is egy-egy csúcsot és  jól kihajtott orsóval közelítsd egymáshoz elválik hogy találkoznak-e,vagy elmennek  félre.Én még fellazítanám ekkor a szegnyeregben a tokmányt kicsit a hüvelyben és kézzel megforgatnám hogy nem-e a pofa üt kicsit.

000000000

Valaki egyszer a forumon a középpont,beálítára a következőt tanácsolta.
Esztergálj egy csúcsot tokmányba.
Fogd be a központfúrót.
Végy egy papírlapot.
A papírt helyezd a csúcs és a központfúró közé és közelítsd a központfúrót,óvatosan a csúcs felé ,a papír dőléséből megállapíthatod ,hogy lóg vagy el van állítva a középpont.

KoLa