Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

guliver83

Gyorsan tedd fel az adok veszek oldalra!!! [#taps]
Nincs belőle még egy darab?

fpm64xtbb

Szóval a mágnes volt a hibás amiért a két melltartó merevítő felfogta a zoknit amit megevett a mosógép és nem folyt le a víz.
Miket nem tud meg a jóember ebben a topikban :)

000000000

Hobbistáknak írom mert a mesterek tudják eme dolgot:Ékpálya gyalulás esztergapadon.Ha több tengelyre kell  ékhornyot gyalulni ,a szánnak kézzel vezetése helyett a késnek önműködő előtolást is adhatunk a következő módon:Olyan fokozatot állítunk be mintha nagyemelkedésű menetet vágnánk,a hosszirányú előtolást bekapcsolva végezzük a vésést.Az anyagot két csúcs között fogjuk be a gépbe és állóbábbal rögzítjük elfordulás ellen illetve ezt én gondolom hozzá lehet a szegnyeregben levő tokmánnyal is ha méretileg megoldható az anyag befogása.

000000000

Hát ez meg sztereó lett.

nvnshmpmn

De akkor a tokmányba forgócsúcsot kell tenni? Az én gépemen nem lehet üresbe tenni a főorsót, illetve be lehet játszani éppenséggel, de nem biztonságos, mert nincs reteszelése az üres helyzetnek.

000000000

Egy könyvből néztem ki de két csúcs között írtam,nem a tokmány fogja az anyagot.Lényeg az hogy lehet előtolással is vésni .

KoLa

Ezek kincsek! csak örülhetsz hogy kaptál ilyet a géppel!

s2k5ycubj

Már kezdem megszokni,de "normál",érintetlen pofák nincsenek és így nem egyszerű.Ráadásul nagyon kemény anyagok vannak ráhegesztve és szinte nem lehet felszabályozni.Sajnos supportom meg még nincs.

000000000

Vésésnél szerintem kell,hogy legyen a szerszámnak kifutása.
Tengelyen általában az ékhorony vége zárt.
Tévedés joga fenttartva:))

KoLa

Az én mosógépszerelőm meg azt mondta, "hogy itt elöl, alul van itt ez a kicsavarható szűrő mágnessel , könnyen elérhető , havonta ki kell tisztítani"
És még azt is mondta hogy egy újságpapírt kell a gép alá dugni és néha megnézni , mert ha ereszti a vizet a szimering akkor a a papír elázik...[#nevetes1]
Jó ez az ötlet annak a ki a szobában tartja a mosógépet, de nálunk a fürdőszobában van és szeretünk pancsolni:)))

nvnshmpmn

Kipróbálom. Tapasztalatom szerint ezen az én gépemen nem lehet valami nagy fogást venni, mert akkor csak eltolja a kést. Jól jön, ha a gépi előtolást is be lehet vetni. Nem véstem még túl soakt, de azt már leszűrtem tapasztalatként, hogy ha lehetséges, akkor érdemes előfúrni a reteszhorony helyét. Persze ez acélra vonatkozik, a műanyag nem probléma, meg a réz, alumínium sem, bár ezeket még nem véstem.

nvnshmpmn

Ez így van, mert mikor kifutás nélkül véstem a tengely végébe, akkor a horony vége lépcsőzetes lett, bárhogy ügyeltem, hogy egészen végigmenjek minden fogásnál. Esetleg a horony végénél egy befúrás? Az lehetne a kifutása.

KoLa

Az alappofát méretezd le és linkeld ide , vagy a Leslie-féle táblázatba, és lehet hogy kapsz cserébe eredetit!

s2k5ycubj

A másik meg szerintem könnyen törik a szerszám mert a gép nem "érzi",hogy ez már sok,olyan mint a gépi előtolásos leszúrás,szerencsétlen esetben sok késcserével.

000000000

Az egész oldalt nem írtam ki de értelemszerüen a retesz szélességének megfelelő furatot kell a kifutásnál fúrni.Hosszú ékpályáról van szó ami kifut a tengely végéig.