Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sasi

Még egy szösszenet: furatköszörülésnél viszonylag kicsi a kő kerületi sebessége, ezért könnyű elkövetni azt a hibát, hogy a kő egy pontja a furat palástján nem nyolcasokat ír le, melyek keresztezik egymást, azaz nem alakul ki keresztszál. Ez azért probléma, mert így a furat ovális, illetve sokszögű lehet, a többi geometriai hibát nem is említve.
Furatköszörűn ez könnyen teljesíthető, szupportnál csak törekedni lehet rá.  

s2k5ycubj

Na ezt most nem értem.

kuv5p7226

A Kőrösi Csomán egy elég lagymatag társaság van, oda nem érdemes menni.

fpm64xtbb

Vésőkésről a mester már szólt!
http://turning.fw.hu/s006.html

nvnshmpmn

A kispesti nagyon jó társaság, én is vettem már ott köszörűköveket.

s2k5ycubj

A furatosról igen,de a külsőről még nem. Kedves Laslie mester hogy kell kinézzen egy ilyen külső reteszhorony véső kés?

mxjj54gxi

Ott csupa pasi van, az Ady Endrén meg csupa csaj.  
Hát, ahogy megszokható, a csajok csupa csivit, a pasik csupa dörmögés :)))
Én se megyek már többet a Kőrösire, a csajok jobban tetszettek és szolgáltak ki. :)

Robika37

Elnézést ez amit említesz (keresztszálas felület) nem a hónolás ??
Én úgy tanultam és a tapasztalat is azt mutatta mdb fordulatára kb a kő 1/3-1/4 hossza esik hosszelőtolás viszonylatában akkor optimális a leválasztási teljesítmény és a felületi minőség ..

000000000

Üdv a jelenlévőknek!

Sikerült vennem egy kis asztali műszerész esztergát. Szerintem EMR-140 alapgép.
Az a kérdésem, hogy a szegnyereg (szerszámbefogó?) kúpja milyen? MK0,MK1, ha a kezdő belső átmérője  11,7 mm.
További kérdés tud-e valaki ehhez forgócsücsot és fúrótokmányt olcsón eladót?
Köszönöm.

RogerCo

Az http://www.sasovits.hu/cnc/eszterga/fogasok/kup.htm" TARGET=_fnew>ITT található táblázat alapján MK1-es lesz az.

sasi

Honolásnál is ugyan az a szerepe, mint furatköszörülésnél, az optimális geometria megtartása. Az olajnak mindegy lenne, hogy a mélyedések hogyan helyezkednek el.

sasi

Ezek szerint kissé ügyetlenül fogalmaztam.  
 [#confused]

juh0557j0

Érdeklődnék, hogy van-e valaki aki meg tudna munkálni 2db 32-es 1100 hosszú golyósorsót?
Baranya megyek és környéke elsősorban.

000000000

Laslie, látom Te is pécsi vagy.. Hol lehet Pécsen eszterga lapkát venni?

svejk

Varga István Székesfehérvár.
Komoly technikai háttere van.