Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A kép alapján a betöltőnyílás tengelyközép magasságában van,ha eddig feltöltöd olajjal akkor nem felszívással olajoz hanem a magasabb olajszint miatt átszivárog a filcen és ekkor nem kell hogy hozzáérjen a tengelyhez.

vadember

Van egy patronbefogóm a marógépemhez.Nem tudom, hogy ER32 vagy ER40 patronok valók-e bele.Ha valaki a méret alapján megmondja nekem azt előre is megköszönöm. Painttal rajzoltam nem világbajnok, de a lényeges méret leolvasható.http://imagerz.com/QEBAUEtvAwMHUw9MEQVR" border=0>

vadember

Jaj de nagy! Bocsánat!

s2k5ycubj

Van különbség a lapkák között,méghozzá nem is kicsi! Ugyanaz a kés megtáltosodik egy jól kiválasztott lapkától! A korloyról jó tapasztalataim vannak, a fairtoolnál lehet kapni és a webáruházba letölthető pdf-ek vannak minden adattal.Én gyémántpolírozott aluhoz való lapkákat vettem és kb 3 szoros tempót tud szebb felülettel a simához képest. Minden anyagfajtához megvan melyik a legjobb,csak sokszor nehéz kiválasztani. Saját tapasztalat még ha vashoz kell a taegutech lapka nagyon durva mit kibír. Régen amíg volt nóniusz adtak darabra is és segítettek kiválasztani a legjobbat,sajnos kiköltöztek Budaörsre és az nekem nagyon kiesik. Sokszor nagy probléma,hogy nem lehet darabra venni lapkát,mert még a hobbin túli használattal is nagyon sokat kibír ha jó,de ha meg megvesz az ember egy doboz használhatatlan vackot az kész idegösszeomlás.

s2k5ycubj

Még a nagypapám dolga volt a MÁV-nál a kikopott csapágyfészkek kiöntése fehérfémmel és újramunkálták sokszor kézzel,akkoriba még nem dobtak el semmit ha egy kicsi esélyt láttak a javíthatóságára.

svejk

Én ugyan még nem vettem lapkát boltban, de teljesen érthetetlen és logikátlan ha csak dobozzal adnak.
Jó egy nagyker csak dobozzal adjon, de egy komoly kisker biztos megbontja.
Ha 2x annyiba is kerül, még mindig olcsóbb mint az egész ha nem tudjuk használni. Aztán ha beválik lehet keresni az olcsó forrást nagyobb tételre :)

s2k5ycubj

Pesten sajnos vadászni kell az olyat ahol nem dobozzal kell venni,ezért sajnálom nagyon a nóniuszt,a legjobb hely volt és postáztak is.

svejk

Nosza, ha tud valaki ilyen boltot, feltétlen írja be ide, vagy az alkatrészek beszerzése topicba!

hostya

Biztos vagy benne hogy 'ERxx' típusú a patron befogó?
Leginkább http://www.hod93.hu/images/stories/muszakitabl/info_eszterga_patronok.pdf" TARGET=_fnew>EZ-ek közül illene bele a megfelelő, de ezek eszterga patronok.
A kúpszöget meg ugye nem ismerjük..?

vadember

Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez ERxx befogó.Kaptam a géppel kb. egy mázsa szerszámot és ez is közötte volt.Soha nem használtam még patronbefogót, de kellene a vékonyabb ujjmarókhoz ezért akarom kideríteni, hogy milyet vegyek.Ha valakinek van 32 vagy 40-es befogója az meg tudná mérni, hogy a rajzon látható mérete mennyi.

hostya

Az általad jelölt méret az ERxx patronoknál a névleges méret.
pl. ER32 esetén átm.32; ER40 esetén átm.40
ER37-ről nem tudok...
Nézz szét http://www.hod93.hu/index.php/Muszaki-tablazatok/" TARGET=_fnew>ITT

000000000

A Hód93 Kft katalógusából ki tudod nézni a méreteket!

KoLa

Nem néz ki nagyon rossznak,érdemes egy kis polírozás után megnézni festéknyommal mint Deguss is tette!
Én megpolíroznám a főorsó kúpot így elsőre!de ne kézzel fogd rá a polírpapírt forgatás közben hanem keress valami síkköszörült anyagot ami keskenyebb mint a kúpod szélessége , erre hajtsd rá a polírpapírt 240-s jó lesz, és tologasd rajta forgás közben, mintha reszelnéd !500 körüli fordulaton elég elkezdeni.
A bronzon jobbrÓl miért olyan kevés a menet?

Csuhás

Így gondoltam magam is. Egyfajta külső hónolással lehet a felületen javítani. A menet eltérést nem tudom magyarázni, talán elől kevesebb a hely. De itt a menet csak pozicionálja a csapágyat, és nem kell összeszorítania.

KoLa

Jól csinálod!Teccik a bemutatód!Sokat 'látott' főorsó lehet :)))