Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Nem láttam, nem kérdeztem, de szerintem nem

sasi

Egy-két éve egy síkköszörűnk a főorsóját kellet szétszerelni, mert egyre gyakrabban megszorult, függetlenül a csúszócsapágy szorításától.
Alapos tisztítás után, mi is hasonló olajazási móddal találtuk szembe magunkat, mini Te.
Némi dilemma után arra jutottunk, hogy az orsóolajat a hüvely bemarásban keletkező vákuum viszi fel a főorsóra, mely a forgás közben keletkezik.
Azóta így működik, többé nem szorult meg.  
A szorulást az okozta, hogy az olajteknő olajsárral volt tele, elzárta a kenési utat, hiába öntöttünk több olajat a tartályba (nívó fölé), az nem jutott be a hüvelybe.

mxjj54gxi

Erről a kreatív hobbis dologról az jut eszembe, hogy az Üllői úton, szemben az Iparművészeti múzeummal érdemes benézni, és kérdezni, illetve ha ott nem, akkor onnan, azon az oldalon a Kálvin tér felé van még egy ilyen bolt, hátha azoknak is van, és nem kell webshopozni.

ywathzay

Én 10mm-er körüli nemez-t tudnék adni, keveset is. Van egy nagy táblám, már régóta, talán az életben nem fogom elhasználni.

Csuhás

Köszönettel élnék a lehetőséggel! Egy A4es lap méretű darabot kérnék, természetesen kifizetném.
Írok mailt.

svejk

Azt a szürke filcnek mondott anyagot felejtsd el!
Szintén felejtősek a szőnyegáruházaké is, java része műszál.
Csak a képen látható fehér(vajszínű) homogén a jó olajozásra.
Kérni ne kérjetek belőle, a kedvenc csavarhúzómat hamarabb kölcsönadnám:)

Viszont igazi kenőbelet tudok neked adni, ha megmondod a méretét. De csak szombaton megyek legközelebb melózni.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/filc.jpg" border=0>

ra8nsmk6w

A filc lelőhelye bármelyik pékség ahol kifligépen és bagett gépeken használják. A jó minőségűek 4-5mm vastagok. Sokszor vágnak le vékony csikokat mert széles az adott géphez. A célnak még a használt is megfelel egy takaritás után.

mxjj54gxi

Hazafelé bementem az említett két boltba.  
Sajna csak 5mm vastag filcük van, de az legalább pazar szinekben, viszont egy kb 30x40 centis darab 1200 pénz.

xg2w6ib9x

Ismét köszi az infot.
Közben jártam a Fairtool-nál és vettem késtartót is meg lapkát is. A lapkából sajnos meg kellett vennem a 10 darabos készletet.Ennyi nem kell, inkább más profilú kellene helyette. Most nem tudom megmondani a pontos típusát ( 4 élű rombusz alakú lapka) de lehet, hogy árában felteszem az adok veszek oldalra, hátha akadnak mások, akiknek szintén sok a tíz, de 1-2 darab érdekes lehet.
Ha jól emlékszem, olyan 8-9 száz forint köröl volt darabja.
Üdv: István

gorbi

Lószerszámkészítőknél is találsz filcet, a hám belső oldalára varrják hogy ne kezdje ki a ló hátát.

ywathzay

Ez nem filc, ez gyapjúnemez. Mekkora nem mindegy.

ywathzay

Ez nem filc, ez gyapjúnemez. Mekkora nem mindegy.

hostya

Nem kell mindjárt a Net-re + a boltba rohanni a csapágyba, meg a szennylehúzóba való filcért.
Meg kell kérdezni a rokonságot, hogy nincs-e meg valakinek eltéve a nagypapa / nagybácsi kalapja... ;)  

Erre a célra -több rétegben- nagyon megfelel ez is. (gyakorlatból mondom)

Hobbysták vagyunk vagymi... :)

svejk

Gondolom az enyémre gondoltál, hogy gyapjúnemez.  
De hát nem az más néven a filc?
No mindegy a lényeg hogy az enyém tuti ilyen alkalmazásokra.

ywathzay

Lehet igazad van. Nekem is ilyenem van.